Autor: Indrek Kald • 30. september 2019

AS WaveCom sai infoturvalisuse ja käideldavuse ISO-sertifikaadi

Andmekeskuse ja pilveteenuste osutaja AS WaveCom omab alates septembrist infoturvalisuse ja käideldavuse sertifikaati ISO 27001.

Juulis ja augustis auditeerisid Bureau Veritase audiitorid WaveComi teenuste ja andmekeskuse ISO-nõuetele vastavust. Auditi käigus kontolliti infoturvet ning auditeeriti andmekeskuse tehno- ja turvasüsteemide ülesehitust, käiduga seotud protsesse ning dokumentatsiooni.

ISO-standard nõuab sellele vastavatelt ettevõtetelt turvariskide pidevat jälgimist ja hindamist.
Foto: WaveCom

WaveComi juhatuse liikme Kristian Liivaku sõnul on nad oma tegevuses alati panustanud kõrgele teenuste käideldavusele ja turvalisusele. Seetõttu kestis kõigi vajalike praktikate juurutusprotsess pool aastat, mis tema kinnitusel on nii kõrgete rahvusvaheliselt tunnustatud nõudmiste täitmiseks suhteliselt lühike aeg.

WaveComi andmekeskuse turvalisusest annab Liivaku sõnul muuhulgas aimu ka näotuvastussüsteemide ja serverikappidel biomeetrilise ligipääsu kasutamine ning seire.

Lisaks infoturvalisuse ja käideldavuse ISO-sertifikaadi tegemisele uuendas WaveCom ka kvaliteedijuhtimise sertifikaati ISO 9001.

ISO-standard nõuab sellele vastavatelt ettevõtetelt turvariskide pidevat jälgimist ja hindamist, meetmete rakendamist riskide vähendamiseks ja kõigi intsidentide professionaalset käsitlemist nende mõju piiramiseks. Sertifikaadi hoidmiseks kohustub ettevõtte iga-aastaselt nii ettevõttesiseselt kui ka väliste audiitorite abil auditeerima oma turvapoliitikat.

WaveCom on 18aastase kogemusega rahvusvaheline turvaliste kõrgkäideldavate serveriteenuste pakkuja, omades TIER-3 nõuetest lähtuvalt disainitud andmekeskust, kus pakutavate kõrgkäideldavate teenuste saadavus on 100%. Ettevõtte mulluse majandusaasta äritegevuse maht kasvas ca 40%.

WaveComi teenustest moodustab eksport 40% ning ettevõtte ligi 3000 püsiklienti asuvad enam kui 50 riigis üle maailma, sh Ameerikas ja Aasias. WaveComi fookusklientideks on kõrgkäideldavaid ja turvalisi IT-teenuseid pakkuvad ning tarbivad tehnoloogiapõhised ettevõtted. Eestis on ettevõtte klientideks näiteks PZU Kindlustus, Excellent Business Solutions, Ridango ja Ria.com Marketplaces.

Mullu ulatus WaveComi müügitulu 729 000 euroni ning kasumit teeniti 35 000 eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755