Autor: Indrek Kald • 1. oktoober 2019

Pipedrive hõivab Tartu uues jõeäärses kõrghoones kolm ülemist korrust

Pipedrive´ist saab ankurrentnik Tartusse Emajõe äärde rajatavas uues büroohoones. Müügitarkvara ettevõtte enam kui sada töötajat hõivavad järgmisel suvel maja kolmel viimasel korrusel ligi 1300 ruutmeetrit pinda.
16korruselisest majast aadressil Paju 2 saab Pipedrive´i Tartu kontor.
Foto: Pipedrive

Pipedrive´i haldusjuhi Age Alliksaare sõnul on nad Tartus viimasel aastal usinalt töötajaid värvanud ning praegune kontor on ettevõttele väikseks jäänud. "Otsisime uut pinda päris kaua. Meie üheks olulisemaks kriteeriumiks oli hoone võimalikult väike ökoloogiline jalajälg, mis jättis vaatamata Tartus üldiselt levinud rohelisele mõtteviisile sõelale väga vähe valikuid," sõnas ta.

Uue kontori valikul eelistas Pipedrive kesklinna piirkonnas hea ligipääsetavusega ehitusjärgus hooneid, et saaks võimalikult palju kaasa rääkida nii ruumide planeeringu kui sisearhitektuuri osas.

Tartu kontor hakkab järgima sarnast joont ettevõtte peahoonega Tallinnas Mustamäe teel, kus iga korrus lähtub oma teemast. Koostööd tehakse Katrin Kaevatsi ja Silvia Leetiga arhitektuuribüroost PIN.

Liginullenergiatõhususe nõuetele vastavast 16korruselisest majast aadressil Paju 2 saab Tartu esimene LEED Gold standardiga büroohoone. See tähendab, et projekteerimisel, ehitamisel ja kasutamisel on järgitud keskkonnasäästu ja säästva arengu põhimõtteid.

Maja arendab Kvintett Kinnisvara, arhitektuurse lahenduse on koostanud Alianss Arhitektid, hoone ehitab Rand & Tuulberg koostöös Ehitustrustiga. Büroohoone valmib suvel 2020.

Pipedrive´i Tartu kontoris töötab 39 inimest kuuest riigist, enamik tarkvaraarendajad. Paari aastaga loodab Pipedrive töötajate arvu Tartus vähemalt kahekordistada. Ettevõtte Tartu kontori olulisemaks vastutusvaldkonnaks on globaalse turvalahenduse väljatöötamine, jälgimine ja arendamine, mida juhib Jaana Metsamaa.

2010. aastal Eestis asutatud tarkvaraettevõtte Pipedrive müügitööriistu kasutab ligi 90 000 firmat rohkem kui 150 riigis. Pipedrive on kaasanud 90 miljoni USA dollari väärtuses investeeringuid. Pipedrive´i kontorid asuvad Tallinnas, Tartus, Londonis, Lissabonis, Prahas, Dublinis ning USAs New Yorgis ja Floridas. Kokku töötab ettevõttes ligi 600 inimest.

Pipedrive´i asutajad Timo Rein ja Urmas Purde on eile ilmunud Äripäeva Rikaste TOPis 39,5 miljoni euro suuruse varandusega 82.-83. kohal. Kolmas suuromanik Ragnar Sass asub 15 miljoni euroga 256. kohal.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755