Autor: Indrek Kald • 1. oktoober 2019

Veriff tuvastab biomeetriliste dokumentide infot ka viipamise teel

Eesti tehnoloogiafirma Veriff hakkas pakkuma võimalust valideerida biomeetrilisi dokumente, näiteks passi ja ID-kaarti, viibates dokumenti nutiseadmega. Viipamine toimib uuemate Androidi ja iOSi seadmete abil.
Veriff OÜ juht ja asutaja Kaarel Kotkas. Tallinn (EST)
Foto: Andras Kralla / Äripaev

Rahvusvahelises tähenduses tuntakse biomeetrilisi isikuandmete dokumente ePassi (ingl ePassport) nime all. ePass on isikut tõendav dokument, mis sisaldab biomeetriliste andmete kihti. Eestis väljastatavad ID-kaardid ja passid on samuti biomeetrilised. ePassi kasutajatel on eelis tuvastada isikusamasust mugavamalt.

Veriffi asutaja ja tegevjuhi Kaarel Kotkase sõnul töötab Veriff kõige turvalisemate isikusamasuse tuvastamise lahenduste nimel. "Niipea kui tuli välja uusim iOS versioon, asusime tööle, et lisada meie tootesse NFC-funktsionaalsus, mis suudab verifitseerida ePasse. Nüüd saame tuvastada isiku identiteedi sekunditega, tegemata kompromisse turvalisuse arvelt," kinnitas ta.

"Kasutajale tähendab see mugavamaid teenuseid, sest biomeetrilise dokumendi ja kaasaegse nutiseadme omanikul pole vaja dokumendi esi- ja tagakülge näidata – piisab viipamisest," lisas Kotkas.

Veriff tegeleb isikusamasuse tuvastamisega, kaitstes nii ettevõtteid kui nende kliente identiteedipettuste ja -varguste eest. Isikusamasust tuvastatakse automaatselt tehisintellekti abil, analüüsides tuhandeid tehnoloogilisi ja käitumuslikke näitajaid. Veriff suudab tuvastada rohkem kui 3000 erinevat dokumenditüüpi enam kui 190 riigist.

Veriffi kliendid tegutsevad finants-, jagamismajanduse ja e-kaubanduse valdkonnas Berliinis, Londonis, New Yorgis, San Franciscos, Viinis ja teistes linnades. Juunis sõlmis Veriff koostöölepingu Berliini ühistranspordi ettevõttega BVG.

Viimase 12 kuu jooksul on Veriffi meeskond kasvanud 17 korda ning tänaseks töötab Veriffi Tallinna kontoris üle 300 inimese.

Veriff on kaasanud 8,3 miljoni dollari (7,35 miljoni euro) ulatuses investeeringuid. Ettevõttesse on investeerinud Mosaic Ventures, Y Combinator, SV Angel, ACE & Company, LIFT99, Superangel, Taavet Hinrikus, Ashton Kutcher, Paul Buchheit, Elad Gil, Sten Tamkivi, Jaan Tallinn, Ragnar Sass, Gustaf Alstromer, Anu Harihara, Andrew Prozes jpt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755