Autor: Indrek Kald • 3. oktoober 2019

Pythoni konverentsil Tallinnas osalevad ka küberajateenijad

Täna toimub Tallinnas programmeerijate ja IT-juhtide iga-aastane konverents PyCon Estonia, mis lisaks tarkvaraarendajaile meelitas kohale ka Eesti küberväejuhatuse küberajateenijad.
Programmeerijate ja IT-juhtide konverentsil PyCon Estonia osalevad ka Eesti küberväejuhatuse küberajateenijad.
Foto: Mihkel Leis

Vabal Laval peetav konverents keskendub maailma ühele levinumale programmeerimiskeelele Python, mida teiste seas kasutavad oma toodete arendamisel näiteks Google, Instagram ja Spotify.

Tallinnas jagatakse enam kui 200 osaleja seas praktilisi, olulist mõju omavaid Pythoni kasutuslugusid ning püütakse ennustada, milliseid arenguid toob lähitulevik.

Eesti küberväejuhatuse teadus- ja arendustegevuse valdkonna projektijuhi Tarmo Aia sõnul tulid nad PyConile, kuna otsivad oma vägedesse alati uusi talente.

"Kasutame Pythonit testimisel, simuleerimisel ja mitmete protsesside automatiseerimisel. Samuti kuulub küberväejuhatuse sideplatvormi juurde Pythoni integratsiooniliides, mille abil saame erinevaid kolmandate osapoolte rakendusi hõlpsasti külge ühendada. Näiteks oleme sinna ühendanud info Eesti ettevõtte Threod mehitamata õhusõidukitelt," selgitas ta.

Küberväejuhatuses on täna 30pealine tiim, kellest viiendik on seenior-tarkvaraarendajad ja arhitektid ning ülejäänud on küberajateenijad, rääkis küberväejuhatuse projektijuht Tarmo Aia.

"Kuna kaitsejõudude esindajad on aktiivselt osa võtnud Python CodeClubi ülenädalastest tehnilistest seminaridest, siis soovisime veelgi panustada kaitsejõudude tehnoloogilisse kompetentsi ja kutsusime küberväejuhatuse ajateenijad ka konverentsile," rääkis PyConi konverentsi ellukutsuja ja peasponsori, tootearendusettevõtte Thorgate operatsioonide juht Virgo Riispapp.

"Eesti väiksus soodustab taolist erasektori ja avaliku sektori koostööd," lisas Riispapp, kes konverentsi pealkorraldajana esindab ka MTÜd Python Estonia.

Pythoni programmeerimiskeelt kasutatakse maailmas laialdaselt digitoodete prototüüpimisel, aga ka suures koguses andmete töötlemiseks. Keel loodi 30 aasta eest Hollandis ning oma nime sai see briti komöödiagrupi Monty Python järgi.

Konverentsil osalevad teiste seas KPMG Baltics, Namespace, UpCloud, Oracle, Veriff, Paxful, Nevercode ja Microsoft, mis kasutavad Pythonit oma igapäevases tootearenduses ning soovivad kogemusi vahetada ning leida tulevasi töötajaid.

Pythonist huvitujad saavad endale sobival ajal liituda Python CodeClubi raames kahe nädala tagant kolmapäeviti toimuvate tehniliste seminaridega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755