Autor: Indrek Kald • 7. oktoober 2019

Eesti idufirma aitab trükikodadel seni kasutamata ressursi rahaks pöörata

Iga päev visatakse Eesti trükikodades ära umbes 50 tonni paberit ehk keskmiselt 7% kogu trükitoodangust, sest õigel ajal ei olnud midagi trükkida. Idufirma Pagerr eesmärk on see raiskamine peatada.
Pagerri tiim, ettevõtte juht Rudolf-Gustav Hanni paremalt teine.
Foto: Pagerr

Kaheksa aastat kirjastuse alal tegutsenud Pagerri asutaja Rudolf-Gustav Hanni sõnul on trükivaldkonnas meeletutes kogustes kasutamata ressurssi, sest õigel ajal ei olnud ühtegi tellimust, mida trükiplaadile lisada.

Tänavu veebruaris asutatud Pagerr on loonud lahenduse, tänu millele muutub trükiste tellimise protsess loodustsäästvamaks ja mugavamaks, kinnitas ta.

Hanni sõnul on Pagerr trükipartner, kes täidab tellimuse paberiga, mis muidu visatakse ära. "Lisame tellimuse trükiplaadi tühjale osale, mis võib moodustada kuni poole paberist," kinnitas ta.

Eestis saab antud tehnoloogiat kasutades säästa Hanni sõnul iga päev 400 puud. Kasu saavad ka trükikojad, kuna läbi antud tehnoloogia saavad trükikojad teenida 20 korda rohkem raha ülejäänud paberi eest võrreldes sellega, kui nad seda ei kasutaks, lisas Hanni.

Toimiv liidestus ehitati Garage48 häkatonil valmis 48 tunni jooksul. Tänu sellele saab automaatselt lisada failid kasutamata alale trükipaberil.

"Antud tehnoloogia aitab leida Pagerri platvormil tehtud tellimuste seast kõige sobivamad ja muudab trükiettevalmistajatel tühja ala täitmise mugavaks ja lihtsaks," selgitas Pagerri tehnoloogiajuht Toivo Hanni.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474