Autor: Indrek Kald • 8. oktoober 2019

Esimene Eesti IT-firma sisenes Tansaania turule

Eesti tarkvaraarendusettevõte Net Group asutas tütarfirma Ida-Aafrikas, et lüüa kaasa Tansaania digipöördes nii avalikus kui erasektoris. Sama plaaniga vaatavad nad ringi ka muudes Aafrika riikides.

Tütarfirma loomine tähendab Net Groupi alalist esindust, kus täna on kohapeal tööl kolm eksperti.

Net Groupi juht Priit Kongo.
Foto: Andras Kralla

Tütarettevõte on Net Groupi tegevjuhi Priit Kongo sõnul loogiline jätk mitme aasta pikkusele Tansaania turu tundmaõppimisele. Senine koostöö Tansaania kohtusüsteemi ehk Tanzania Judicaryga on tema kinnitusel näidanud, et põhjalikult panustades ollakse konkurentsivõimelised ka suuremate riigi- ja erasektori tasandi infrastruktuuriprojektide arendamises.

Net Groupi teatel on nende eeltöö Tansaania kohtute digiplatvorm loomiseks tehtud. Tansaanias elab 60 miljonit inimest ja kohtuasutusi on umbes 1200 ehk üle 50 korra rohkem kui Eestis. Digiplatvorm muudab riigi õigussüsteemi Net Groupi kinnitusel efektiivsemaks ja läbipaistvamaks.

Meie oskuste vastu on kaugel mandril veel huvi tuntud nii panganduse kui telekomi sektoris, lisas Priit Kongo.

"Net Groupi soov on aidata kaasa Aafrika riikide kiirele arengule ja tütarfirma avamisega näitame selgelt oma valmidust ja tõsidust, eesmärgiga seal mandril äri teha," kinnitas Kongo. "Kui täna tegutseme aktiivsemalt idarannikul, siis oleme juba ringi vaatamas ja suhtlemas ka mõningate riikidega Lääne-Aafrikast," lisas ta.

Nii eelmisel kui sel aastal on Net Groupi esindajad käinud teiste Eesti IKT-sektori firmadega koos Aafrikas Rwandas ja Ugandas.

Net Groupi strateegia on olla professionaalne partner kogu Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika (EMEA) turul. Ühtlasi on ettevõttel valmisolek avada ka teisteski sihtturu riikides esindusi.

Net Groupi ambitsioon on viia Eesti justiitsvaldkonna digitaliseerimise kogemus arenguriikidesse ning muuta nende riikide justiitssüsteemid kaasaegseteks. See omakorda tugevdab demokraatiat, loob parema elukeskkonna inimestele ja julgustab investoreid nendesse maadesse investeerima, kinnitas ettevõte.

Äri- ja tarkvaraarendusettevõte Net Group tähistab tänavu 20. juubelit. Selle aja jooksul on ellu viidud äriarendusprojekte nii era- kui avalikus sektoris, Eestis ja välisriikides ning viimasetel aastatel on jõudsalt kasvanud välisturgudele laienemine.

Sajakonna töötajaga Net Groupi käive ületab sel aastal kümne miljoni euro piiri, üha suurema osa müügist annavad välisprojektid EMEA piirkonnas.

Net Groupist ja Tansaaniast on ka ituudised.ee lehel varem juttu olnud:

06.12.2018 Eesti IT-firma võitis Tansaanias kohtusüsteemi hanke

15.11.2018 Net Group koolitab 150 Ida-Aafrika poliitikut

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755