Autor: Indrek Kald • 12. oktoober 2019

Eesti parimate ettevõtete seas ka mitmed tehnoloogiasektori esindajad

Reedeõhtusel galaüritusel tunnustati Eesti parimaid ettevõtteid ning ettevõtluse arendajaid. Mitmel korral said auhinna ka tehnoloogiasektori esindajad.
Cleveroni suuromanik ja tegevjuht Arno Kütt ning SK ID Solutionsi juht Kalev Pihl.
Foto: EAS

EASi ja tööandjate keskliidu konkursi "Ettevõtluse auhind 2019" tunnistati aasta uuendajaks rahvusvahelistele e-identiteedi lahendustele spetsialiseerunud AS SK ID Solutions, auhinna võttis vastu ettevõtte juht Kalev Pihl. Aasta eksportööri tiitliga pärjati aga Viljandi pakirobotite arendaja AS Cleveron, keda esindas suuromanik ja tegevjuht Arno Kütt.

"Pakirobotite leiutaja Cleveron panustab sektori tööjõu tulevikku, koolitades oma inimeste ja oma kuludega Viljandis uusi robootikainsenere," selgitas tööandjate keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.

Cleveron võitis ka kõige konkurentsivõimelisema firma tiitli tööstus- ja energeetikaettevõtete seas. Kõige konkurentsivõimelisemaks side-, kommunikatsiooni- ja IT-ettevõtteks nimetati Telia Eesti AS.

"Ettevõtlikel inimestel on hindamatu roll ühiskonna heaolu kasvatamisel ning nende tehtavate pingutuste tunnustamine on väga tähtis. Ettevõtlusauhindu anname igal aastal ainult väikesele osale Eesti ettevõtjatest, kuid sellega väljendame oma lugupidamist kõikide ettevõtjate ja ettevõtlike inimeste suhtes," sõnas kaubandus-tööstuskoja juht Toomas Luman.

Vaadates läbilõiget võitjatest, on selge, et edu saavutamiseks on tähtis olla konkurentsivõimeline ka väljaspool Eestit, lisas Luman.

Aasta ettevõtte valis žürii, kuhu kuulusid väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo, Eesti Panga president Madis Müller, rektorite nõukogu juht Mait Klaassen, vastutustundliku ettevõtluse foorumi tegevjuht Kristiina Esop, kaubandus-tööstuskoja juhatuse liige ja Chemi-Pharmi juhatuse liige Ruth Oltjer, tööandjate keskliidu juht Arto Aas, endine EASi juhatuse esimees Alo Ivask ja EASi ettevõtluse keskuse direktor Tanel Rebane.

Euroopa ettevõtluse edendamise auhinna Eesti eelvooru üheks võitjaks valiti e-residentsuse programm, mis jagas esikohta idufirmade loojate asutatud mittetulundusühingu Eesti 2.0 projektiga "Suvekool Hüppelaud".

Eesti parimate ettevõtete tunnustamise pidulikku galat korraldavad iga-aastaselt ettevõtluse arendamise sihtasutus, kaubandus-tööstuskoda ja tööandjate keskliit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755