Autor: Indrek Kald • 14. oktoober 2019

MAX 123 ja Võrguvara ühinemine sai aktsionäride allkirjad

ASi MAX 123 ja OÜ Võrguvara ühinemine on jõudnud uude faasi, sest juulis sõlmitud ühiste kavatsuste kokkuleppelt jõuti eelmisel nädalal mõlema ettevõtte osanike kinnitatud ühinemisleppeni.
MAX 123 nõukogu esimees Ivo Suursoo jätkab ka ühendfirma nõukogus.
Foto: Raul Mee, fotograaf

Kahe ettevõtte ühine tegevus algab 1. novembrist, kui ühendatakse kogu äritegevus – bilansid, laod, müügitegevus jms. Füüsiliselt ühe katuse alla kolimine on plaanitud detsembrisse. Täielik juriidiline ühinemine saab toimuda siiski alles siis, kui konkurentsiamet on andnud ametliku loa.

Ettevõtete teatel on ühinemise eesmärgiks luua suurim eestimaine IT-taristu pakkuja Eesti äriklientide ja avaliku sektori teenindamiseks. Ühisfirma fookus on äriklientidele IT-lahenduste loomisel.

Teenuste ja toodete portfellide ühendamisest sündiv sünergia lubab edaspidi teenindada kõiki Eesti era- ja avaliku sektori ettevõtteid, hoolimata suurusest. Ühinemislepingus on eraldi välja toodud ka ambitsioon olla Eesti ihaldusväärseim tööandja IT-infra valdkonnas.

MAX 123 nõukogu esimees Ivo Suursoo kinnitas, et ühinemisega luuakse unikaalne komplekt kompetentse, kattes infovõrgud ja serveriruumi, kuni lõppkasutaja teenusteni välja.

"Kindlasti hoiame fookuses paindlikkuse, et suureks kasvades mitte muutuda jäigaks. Suurema mastaabiga, aga paindlik ja alati kättesaadav IT-partner on midagi, mis meie klientidele kindlasti meeldib," lisas ta.

Võrguvara juhatuse liige Jüri Reitsakas sõnas, et nemad olid võrgu- ja turvamaailmas Eesti juhtivaid ettevõtteid. "Nüüd, kus lisandub ka kogu IT-taristu võimekus, pole enam valdkonda, kus me kaasa rääkida ei suudaks," märkis ta.

Ühendettevõtte juhatusse hakkavad kuuluma tegevjuhina Võrguvara senine müügimeeskonna juht Tauno Telvik ja finantsdirektorina MAX 123 tegevjuht Ermo Kiisk. Nõukogu liikmeiks saavad MAX 123 senised nõukogu liikmed Ivo Suursoo ja Aldur Talkop ning Võrguvara senine juhatuse liige Jüri Reitsakas.

MAX 123 on 1991. aastal asutatud infotehnoloogia lahendusi ja teenuseid pakkuv ettevõte, keskendudes partnerlusele IT-juhtimisest igapäevase teostuseni. Ettevõttel on pikaaegne koostöö Delli, Microsofti ja VMware´iga.

Võrguvara on enam kui 20aastase ajalooga arvuti- ja andmekeskuste võrkude projekteerimise, ehitamise ja toetamisega tegelev ettevõte. Võrguvara klientide hulka kuuluvad peamiselt keskmisest suuremad eraettevõtted ja riigiasutused.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474