Autor: Indrek Kald • 18. oktoober 2019

Tele2-l ja Elisal kolmandas kvartalis Teliast suurem kasv

Elisa ja Tele2 suurendasid kolmandas kvartalis käivet pea seitse protsenti, sideteenuste turul suurimat osakaalu omav Telia kasvas neist veidi aeglasemalt.
Tele2 Eesti juht Chris Robbins.
Foto: Tele2

Tele2 Eesti kolmanda kvartali müügitulu oli 19,7 miljonit eurot, kasvades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 7%. Võrreldav EBITDA ehk ärikasum enne kulumit on eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes kasvanud 1% võrra, ulatudes 4,5 miljoni euroni.

Tele2 siinse juhi Chris Robbinsi sõnul annavad tugevad majandustulemused kinnitust klientide usaldusest ning sellest, et uuenenud strateegia on end õigustanud. "Erinevalt konkurentidest, kes suhtlevad oma klientidega üldjuhul kaks korda – siis, kui nad liituvad ning siis, kui nad lahkuvad, on meie jaoks kõige olulisem olemasolev klient," kinnitas ta.

"Meie põhifookus ei ole seega uute klientide püüdmisel, vaid suurepärasel teeninduskvaliteedil, läbipaistval hinnastamisel ning teenusearendusel, et pakkuda meie praegustele klientidele piiramatut teenust Eestis," lisas Robbins.

Tele 2 selle aasta kolme kvartali müügitulu ulatub kokku 55,5 miljoni euroni. Tänavu üheksa kuu jooksul on Tele2 kliendibaas kasvanud ligi 2500 kliendi võrra.

"Võidame konkurentsis hoopis uusi lepinguid ja uusi numbreid, sest Tele2s soovime, et inimesed oleksid kliendisuhtes vabatahtlikult ja võimalikult vabad otsustama, kas nad tahavad meiega olla," lisas Chris Robbins.

Tele2 on tänavu üheksa kuuga Eestisse investeerinud ligikaudu kaheksa miljonit eurot. Kolmanda kvartaliga on lõpule jõudnud 233 tugijaama ehitus, mille eesmärk on olnud tõsta mobiilse interneti võimsust.

Elisat aitasid TV-teenused ja tugev konkurents

Elisa Eesti kolmas majanduskvartal tõi aastatagusega võrreldes 6,8 protsenti suurema käibe, ulatudes 44,5 miljoni euroni.

Elisa Eesti tegevjuhi Sami Seppäneni sõnul aitasid aasta kolmandas kvartalis majandustulemuste kasvule kaasa olulised panustused TV-valdkonnas ja tugeva konkurentsi pakkumine telekomiturul.

"Telekomiturul suudame täna üle Eesti pakkuda suuremaid kiiruseid kui ei kunagi varem ja oleme oluliselt tõstnud võrgu mahutavust sadades tõmbekeskustes üle Eesti. Pakume jätkuvalt turul väga konkurentsivõimelist teenust, mida meie kliendid väga hindavad," sõnas ta.

Möödunud kvartaliga võrreldes kasvas Elisa erakliendi mobiilsideteenuste liitumiste hulk enam kui 8000 ja TV-teenuste osas ligi 1500 kliendi võrra.

Kolmandas kvartalis panustas Elisa ka sideteenuste töökindlusesse, dubleerides raadiovõrgu, mis sai võimalikuks tänu tehnoloogia arengule. Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli sõnas, et kolmes faasis teostatud raadiovõrgu dubleerimine tagab mobiilsidevõrgule senisest veelgi parema töökindluse, vähendades teenuste mittetoimimise riski.

Raadiovõrguarenduses keskenduti kolmandas kvartalis just maapiirkondadele, tuues paljudesse tõmbekeskustesse senisest parema levikvaliteedi. Võrguarendustes jõuti Polli sõnul Elisa valguskaabliga 31 000 kodusse. Suured arendused kaabelinternetivõrgus on seotud ettevõtte plaaniga rajada Eestis juurde üle 500 kilomeetrit optilist võrku.

Mobiilsideteenuste liideseid oli Elisal tänavu kolmanda kvartali lõpus kokku 668 255, TV-teenuste liideseid kaabelvõrgus ja üle õhu võrgus kokku 206 160.

Telial suurem käive kui Tele2-l ja Elisal kokku

Telia Eesti kolmanda kvartali müügitulu ulatus 78 miljoni euroni, kasvades aasta varasemaga võrreldes kuus protsenti. Telia üheksa kuu müügitulu ulatus Eestis ligi 230 miljoni euroni, kasvades aasta varasemaga võrreldes 4,8%.

Ettevõtte juhatuse esimehe Robert Pajose sõnul on positiivne, et nii Telia kliendid kui Eesti ühiskond tervikuna kasutab üha enam erinevaid digilahendusi, mis ühelt poolt muudavad elu mugavamaks ja efektiivsemaks, teisalt aga aitavad keskkonda säästa.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052