Autor: Indrek Kald • 18. oktoober 2019

Viis omadust, mis tagavad edu iduettevõtjana

Edukaid iduettevõtjaid iseloomustab saavutusvajadus, mõjukus, julgus riskida, kõrgem eneseusk ja hea meeskonnatöö oskus, selgus säästva energeetika edendaja InnoEnergy uuringust.
InnoEnergy uuris 800 roheenergia ettevõtjat.
Foto: Pixabay

InnoEnergy poolt välja töötatud ja 800 roheenergia ettevõtja seas läbi viidud uuringust ilmnes, et nais- ja meesettevõtjate vahel olulisi erinevusi iseloomuomaduste lõikes pole. Küll paistsid naised silma parema muutuste juhtimise oskuse poolest, tundes end samas ettevõtjana ebakindlamalt.

Uuringu käigus analüüsiti piirkondlikke erinevusi üheksas riigis: Hispaanias, Portugalis, Hollandis, Belgias, Luksemburgis, Prantsusmaal, Saksamaal, Rootsis ja Soomes.

"Rahuloluga võib öelda, et naiste ja meeste vahel ei ole märkimisväärseid erinevusi, samuti pole vahet, millises Euroopa riigis ettevõtja töötab. See on positiivne tulemus, kuna näitab, et paljudel inimestel on võimalus mõjutada energiamaastikku," ütles EIT InnoEnergy innovatsioonidirektor Elena Bou.

Samas oli uuringus analüüsitud enam kui 800st idufirma liikmest naisi vaid 10%. "See tõstatab küsimuse, miks naised ei soovi ettevõtjaks hakata," küsis Elena Bou.

Uuring toob välja, et Euroopa elanikkonnast moodustavad naised 52%, kuid ettevõtjate seas on naisi ainult 30%. Naisettevõtjate osakaal on veelgi väiksem tehnoloogiasektoris, moodustades Euroopa Liidus vaid 15%.

Raport edukate ettevõtjate omaduste kohta avalikustati Pariisis Euroopa säästva energia edendaja EIT InnoEnergy konverentsil The Business Booster.

EIT InnoEnergy koostööpartneriks Eestis on Tallinna teaduspark Tehnopol. InnoEnergy toetab säästva arenguga tegelevaid iduettevõtteid, alustades neile õpikeskkondade loomisest, lõpetades abistamisega lõppkliendini jõudmisel. InnoEnergy loodi 2010. aastal ja seda toetab Euroopa innovatsiooni- ja tehnoloogiainstituut (EIT).

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474