Autor: Indrek Kald • 28. oktoober 2019

Eestis tegutsev kõnekeskus ostis Rumeenia tarkvarafirma

Tallinnas ja Tartus tegutsev rahvusvaheline klienditeeninduskeskus Webhelp omandas ettevõtetele digitaalstrateegiaid loova Rumeenia tarkvaralahenduste firma PitechPlus.
Mullu mais liitus Webhelpiga ka Runway klienditeeninduskeskus, mille kontorid asuvad Tallinnas ja Tartus.
Foto: Eiko Kink

Webhelpi kontserni teabejuhi Vincent Tachet´ sõnul parandab tehing ettevõtte võimekust pakkuda eritellimusel tehnoloogialahendusi sellistes võtmevaldkondades nagu robotprotsesside automatiseerimine või müügiprotsesside otsast lõpuni digitaliseerimine.

Webhelpi tehnilise juhi Yan Noblot´ kinnitusel võimaldab PitechPlusi omandamine paremini rahuldada klientide kasvavaid vajadusi.

Mõlema ettevõtte teatel toetab tehing nende kasvu ja teadmiste pagasit. PitechPlus suurendab Webhelpi ja selle tütarettevõtte, konsultatsiooniettevõtte Gobeyond Partnersi, oskusteavet rakenduste arendamisel ja haldamisel, 250 tarkvaraarenduse ja integreerimise eksperdi liitumine kasvatab aga ettevõtte võimekust.

PitechPlus loob digitaalstrateegiaid Euroopa suurettevõttetele, sealhulgas autotööstuse, turismi, avaliku halduse ja võrgumängude alal. Ettevõte kavandab, arendab ja juurutab eritellimusel valmistatud tarkvaralahendusi ja on spetsialiseerunud müügi digitaliseerimisele ning protsesside automatiseerimisele.

Ühtlasi on PitechPlus robotiseeritud protsesside automatiseerimise lahenduste sertifitseeritud integreerija ning see on konkurentsieelis turul, kus tehisintellekt ja automatiseerimine on kasvava tähtsusega.

Rumeenia ettevõtte ost täiendab Webhelpi võimekust kujundada ja arendada tehnoloogiateenuseid valdkondades nagu hääle- ja andmeanalüütika või mobiilirakenduste arendamine. Webhelp pakub PitechPlusile juurdepääsu uutele turgudele ja võimalust integreerida tehisintellekti ja masinõppe funktsioonid kliendipõhistesse tarkvaralahendustesse.

PitechPlus juhtkond ei muutu, asutaja Bogdan Herea jätkab ettevõtte juhtimist ja ettevõtte peakontor jääb Rumeeniasse.

Webhelp on rahvusvaheline äriprotsesside allhangete firma, mis on spetsialiseerunud kliendikogemustele ja maksete haldusele, samuti müügi- ja turundusteenustele kõnede, sotsiaalvõrkude ja digitaalkanalite kaudu. 2018. aasta mais liitus ettevõttega Runway klienditeeninduskeskus, mille kontorid asuvad ka Tallinnas ja Tartus.

Enam kui 140 asukohaga 36 riigis, koos ligikaudu 50 000 töötajast koosneva meeskonnaga Webhelp keskendub klientide ettevõtlusmudelite tulemuslikkuse parendamisele ja aitab luua ettevõtete äriprotsesside põhjaliku ja pikaajalise muutmise kaudu klientidele finantsilise eelise. Ettevõte partnerite seas on Bouygues, KPN, Vodafone, Michael Kors ja Valentino.

Pariisis asuva peakontoriga Webhelpi mullune käive oli 1,4 miljardit eurot. Webhelp kuulub globaalsele investeerimisfirmale KKR, kuid liigub peagi üle uue investeerimispartneri GBL omandusse. Täpsem info tehingu detailide kohta selgub aasta lõpus, pärast regulaatori poolset kinnitust tehingule.

2006. aastal asutatud PitechPlus pakub integreeritud tarkvaralahendusi ja digitaalse muundamise nõustamist 36 kliendile kaheksas riigis. Ettevõtte Rumeenias asuvates kontorites on üle 270 töötaja ning ettevõtte kliendid paiknevad nii Prantsusmaal, Šveitsis, Saksamaal, Suurbritannias, USAs kui ka Beneluxi riikides.

13 tegevusaasta jooksul on PitechPlus töötanud enam kui tuhandes tarkvaraarendusprojektis klientidega paljudest tööstusharudest, sealhulgas mobiilsuse, autotööstuse, jaekaubanduse, meelelahutuse, valitsuse, hotellinduse, personalivaldkonna ja hariduse valdkonnas.

PitechPlus plaanib sel aastal jõuda 11 miljoni euro suuruse käibeni, mis tähendab 20%-list kasvu võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ning hoida 2018. aasta kasumlikkust.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052