Autor: Indrek Kald • 30. oktoober 2019

Taavet Hinrikus: Eesti on oma maine maha mänginud

Ühe edukama siinse idufirma TransferWise´i kaasasutaja Taavet Hinrikuse hinnangul on Eesti oma maine välismaal maha mänginud, sest edulood jäävad aastate taha ning värsked uudised pole enam positiivsed.
TransferWise´i kaasasutaja Taavet Hinrikus.
Foto: Andras Kralla

"Meie viimased edulood - olgu selleks digiriik, e-residentsus - olid juba viie või kümne aasta eest ja väga palju uudiseid, mis on tänapäeval Eesti kohta, ei ole sugugi nii positiivsed, vaid pigem tihtipeale inimesed küsivad, et mis teil nüüd toimub," rääkis Hinrikus ERRi saates "Esimene stuudio".

"Startup-keskkond kasvab kümme korda kiiremini kui Eesti majandus ja võib-olla ilma selleta majanduskasvu polekski," ütles Hinrikus ja lisas, et peaksime panustama rohkem, et iduettevõtted saaks kasvada veel kiiremini ja pole kaugel aeg, kui SKPst kümme protsenti võiks tulla Eesti idufirmadest.

"Eesti startuppidesse jätkuvalt investeeritakse, aga iga investor loeb pealkirju ja mõtleb, et kuhu läheb Eesti, kus oli väga progressiivne valitsus ja tükk aega õigel suunal, ja hindab seda riski ümber," sõnas Hinrikus ja märkis, et praeguse valitsuse tegemiste ja tegematajätmiste tulemust näeme alles pika aja pärast.

"Kui mõelda, et ka koalitsioonilepe rääkis, et me tahame aidata Eesti ettevõtete eksporti ja IT-ministri esimene roll peakski olema, et me aitame Eesti riigi ettevõtteid välismaal, siis ma arvan, et see töö on tegemata," kommenteeris Taavet Hinrikus hiljuti ametist lahkunud väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo tegevust; lisades, et uus IT-minister võiks olla ettevõtja.

Pikemalt loe ERRist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474