Autor: Jaroslav Tavgen • 31. oktoober 2019

Teise koha IT-TOPis sai tarkvara-rakenduste arendaja

IT ja arvutifirmade TOPis saavutas tänavu teise koha tarkvararakenduste arendaja Neotech Development OÜ.
Foto: Ettevõtte Facebookilehe kuvatõmmis

Enam kui kaheksa aastat tegutsenud Neotech Development OÜ juhatuse liige Marina Tjulinova kommenteeris Äripäeva venekeelsele sõsarlehele Delovõje Vedomosti, et ettevõtte peamiseks tegevuseks on tarkvararakenduste arendamine, seda nii arvutite kui ka mobiiltelefonide jaoks.

Ettevõtte kliente leidub erinevates ­Euroopa riikides, kuid enamik müügitulust saab firma ühelt kliendilt. Tjulinova ei soovinud selle kliendi nime avalikustada. “Ma ei taha selle kliendi nime ütelda, sest ma ei taha, et konkurendid ta üle meelitaks,” põhjendas juht.

Neotech Developmentil on olemas tütarettevõtteid Lätis ja Valgevenes. Tjulinova märkis Valgevenes firma asutamise kohta, et probleem tööjõu leidmise osas on suur ja Valgevene pakub selles valdkonnas häid lahendusi.

Kui guugeldada “Neotech Development,” siis võib leida kommentaare ja tagasisidet sellest firmast veebilehel glassdoor.com. See veebileht on töötajate jaoks loodud portaal, kus nad jagavad oma arvamusi tööandjate kohta. Päris mitu inimest on seal kirjutanud, et Neotech Development maksab ümbrikupalka. Kui Delovõje Vedomosti palus Tjulinoval seda teemat kommenteerida, siis ta kinnitas, et Neotech Development OÜs ei tehta üldse makseid sularahas. “Kõik maksed tehakse ainult pangaülekandega. Võib ütelda, et meie kassa on tühi,” ütles ta kommentaariks.

Neotech Development sai 2018. aastal müügitulu 8,7 miljonit eurot ja kasum oli 1,3 miljonit. Tjulinova sõnas käesoleva aasta kohta, et 2019. aasta tulemused tulevad sarnased. Töötajaid oli firmal 2018. aasta lõpus 124.

Neotech Development Grupi moodustavad järgmised ettevõtted: Neotech Development OÜ (emaettevõte Eestis), Neotech Solutions INC (USA, 100% tütarettevõte), Neotech Development SIA (Läti, 100% tütarettevõte), Neotech Development OOO (Valgevene, 99% tütarettevõte).

“Meil läheb hästi. Müügitulu suurenes, kasum vähenes. See on seotud sellega et investeerisime raha uude tegevusse,” ütles ta.

Vaata kogu nimekirja Äripäeva koostatud IT-firmade edetabelis SIIN

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755