Autor: Indrek Kald • 5. november 2019

MKMi endine digitaalehituse juht asus tööle Rootsi suunal

Inseneribüroo CES värbas Rootsi-suunalist äritegevust juhtima Risto Vahenurme, kes varem on töötanud majandusministeeriumis digitaalehituse valdkonna juhina.
Digitaalehituse ekspert Risto Vahenurm.
Foto: Sven Soome

Vahenurm alustas peamiselt Soome, Rootsi ja Baltimaade turgudel Consolis kontserni ettevõtetele monteeritava raudbetooni mudelprojekteerimise teenust pakkuvas inseneribüroos tööd 4. novembril.

"Ehitus muutub järjest enam asukohast sõltumatuks ja Risto väljakutse on koos meeskonnaga tagada Eesti inseneride teadmiste ja insenertehniliste ehituslahenduste kompetentsi sujuv eksport Rootsi ehitusturule," ütles Inseneribüroo CES juhatuse esimees Toomas Alle.

Inseneribüroo värske Rootsi meeskonna juhi Risto Vahenurme sõnul meelitas teda CESiga liituma võimalus panustada ettevõtte arengusse ja rahvusvahelistesse projektidesse. "Ettevõtte juhtkonna uuendustele avatud mõtteviis ja pikaajalise kogemusega tipptegijatest inseneride meeskond olid peamised argumendid," selgitas ta.

Vahenurme hinnangul liigub ehitusvaldkonnas vähe sarnaseid rahvusvahelisi väljakutseid, mille käigus saaks panustada Eesti inseneride kompetentsi Rootsi hoonete ehitamisel.

Risto Vahenurm on Eesti standardikeskuse mudelprojekteerimise tehnilise komitee esimees, töötanud varem majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis digitaalehituse valdkonna juhina, konsulteerinud ehitusettevõtteid ja juhtinud digitaalehituse klastrit ning on suurima mudelprojekteerimise sündmuse BIMsummit kaaskorraldaja.

Vahenurm on omandanud magistrikraadi Stockholmi kuninglikus tehnikaülikoolis kinnisvara ja ehitusjuhtimise erialal ning Tallinna tehnikaülikoolis tööstus- ja tsiviilehituse erialal.

65 töötajaga inseneribüroo CES pakub insenertehnilisi lahendusi Soomes, Rootsis, Taanis ja Baltimaades. Ettevõte kuulub rahvusvahelisse Consolis Gruppi, mis on Euroopa suurim monteeritavast raudbetoonist ehituslahenduste pakkuja ning eelpingestatud betoonelementide tootja. Consolis Gruppi kuulub üle 80 tootmisettevõtte 21 riigis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052