Autor: ITuudised.ee • 6. november 2019

Aasta idufirma jäi kokkulepitud rahastusest ilma

Jaanuaris ettevõtlusfestivalil Startup Day parimaks nooreks iduettevõtteks valitud veebiteenust pakkuv Outvio jäi Põhjamaade äriinglite programmi veerand miljoni eurosest rahastusest ilma, sest läbirääkimistel ei jõutud kokkuleppele.
Tartu idufirmade festivalil sai peaauhinna Outvio.
Foto: Kiur Kaasik

Programmi juhtinvestor Rando Rannus ütles Äripäevale, Outvio seadis läbirääkimistel sellised tingimused, mis ei olnud vastuvõetavad. "Punane joon tuli vahele ja ei saanud edasi minna," märkis ta.

Outvio kaasasutaja Kaidi Tiitsoni kinnitusel olid nende seatud tingimused tüüpilised investeerimise tingimused. "Kui me võtame investeeringu, siis see aitab meil kasvada kiiremini ja sellest on ka ettevõttele mingit kasu," ütles ta. "Me nägime, et see investeering, mis meile pakuti, oleks võinud olla isegi kahjulik," lisas Tiitson.

Tiitsoni kinnitusel plaanib Outvio paari kuu jooksul laieneda Eestisse. "Meie arendustegevus on natukene kinni kullerite ja postiteenuse pakkujate taga, kes ei ole väga kiired reageerima küsimustele ega tegutse samasuguse tempoga nagu meie," ütles ta. Tiitsoni sõnul investeeringust ilma jäämine pole neid eriliselt mõjutanud ning ettevõte tegutseb jõudsalt edasi.

Põhjamaade äriinglite programmi Eesti eestvedaja on Eesti äriinglite võrgustik (EstBAN), mille tegevjuhi Anu Oksa sõnul on tavaline, et investorid ettevõttega kokkuleppele ei jõua.

Outvio lihtsustab veebipoodide tööd, pakkudes tarkvara tellimuste ja saadetiste hõlpsaks haldamiseks. Ettevõte on registreeritud Eestis, kuid Outvio äritegevus toimub hetkel Hispaanias.

Põhjamaade äriinglite programmi investeeringu said kevadel vabatahtlike juhtimise lahendust pakkuv Zelos ja palkamist hõlbustav VideoCV. Rannuse sõnul läks kõik plaanipäraselt ning mõlemad ettevõtted on raha kätte saanud ning tegutsevad.

Pikemalt loe Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474