Autor: Indrek Kald • 6. november 2019

Vene IT-firma tõi peakorteri Peterburist Tallinna ja läheb siit maailma

Tunamullu Peterburis loodud IT-firma Nova avas peakontori Tallinnas ja on võtnud suuna maailmaturule, et arendada kinnisvaraga seotud tehnoloogiateenuseid.
Nova asutaja Denis Radzimovskii.
Foto: Nova

Ettevõte NovaSoftware OÜ on registreeritud Eestis, firma juhtkond hakkab töötama Tallinnas. Oma projektide väljatöötamisse kaasab Nova eri riikide, sh Valgevene, Ukraina ja Venemaa IT-spetsialiste. Järgmise aasta jooksul kavatseb ettevõte laiendada koosseisu kümne inimeseni, võttes tööle tippjuhte Eestist.

"Eesti on tänasel päeval infotehnoloogia valdkonnas üks maailma liidreid," sõnas Nova asutaja Denis Radzimovskii. "Seda kinnitavad meie uuringud, mida viime läbi rahvusvahelisele turule mineku ettevalmistamise käigus. Leiame, et Eesti on rohkem kui ükski teine riik valmis ulatuslike IT-projektide käivitamiseks ja arendamiseks Euroopa Liidus," lisas ta.

„Nutikad hooned ja terved linnad, digitaalsed kinnisvarabürood, automatiseeritud arendus – see on üksnes väike osa ulatuslikust digitaliseerimisest, mis toimub kinnisvaraturul. Seejuures on valdkonna võimalused piiramatud," kinnitas Radzimovskii.

Tema sõnul ületas mullu PropTechi (kinnisvaraga seotud tehnoloogia) valdkonnas tehtavate investeeringute maht maailmas kuus miljardit USA dollarit. Keskpikas perspektiivis ootavad eksperdid teenuste arvu suurenemist, selgitas Radzimovskii.

PropTech ehk Property Technologies on uus suund, mis tekkis kahe majandusharu – kinnisvara ja IT – ühinemiskohas. Praegu on Nova lõpetanud platvormi interaktiivse prototüübi väljatöötamise ja enne aasta lõppu tutvustatakse seda äriringkondadele.

Kinnisvaraga seotud tehnoloogia ehk PropTech kujutab endast uut lähenemist kinnisvaraturule, ühendades tehnoloogiad ja vajalikud lahendused nii kinnisvara omandamise, kontseptsioonide loomise kui ka juhtimise valdkonnas.

Teiste sõnadega kujutavad PropTechid endast kinnisvaraturu digitaalseid projekte, olles samaaegselt nii tööstusharu kui ka uuenduste komplekt, mis on loodud muutma seda, kuidas kinnisvaraobjekte analüüsitakse, üüritakse, omandatakse ning kasutatakse.

Denis Radzimovskii kinnitusel on kinnisvaral tohutu suur mõju paljudele seotud tööstusharudele ja inimeste elule tervikuna. "Just seepärast peame me arvesse võtma suurt hulka tegureid, eelkõige siis, kui räägime ülemaailmsetest otsustest, sealhulgas ka riikide või suurettevõtete tasandil, kes võtavad vastu mitme miljardi väärtuses otsuseid, rajavad uusi linnu, teevad uusi taristuprojekte," sõnas ta.

Ekspertsüsteemiga Nova Realty saavad globaalse kinnisvaraturu osalised ühe teenuse raames viia läbi terve tehingutsükli koos kvaliteetse analüüsiga. Samuti on võimalus korraldada läbirääkimisi kõikide tehingu osapooltega, teha vahetult platvormil lepinguid ja nutikokkuleppeid, samuti rahalisi tehinguid.

"Platvorm Nova Realty hõlmab endas uuenduslikke tehnoloogiaid, mida juba praegu hindavad paljud eksperdid; see ühendab tööriistu ühise teabekeskkonna rajamiseks ning kinnisvaraturu professionaalsetele osalistele tehingute turvalist läbiviimist," kinnitas Radzimovskii.

Ekspertsüsteemide väljatöötamisele spetsialiseerunud ettevõte Nova asutati 2017. aastal, firma teine kontor asub Peterburis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755