Autor: Indrek Kald • 12. november 2019

Monese asutaja: helgemad pead koonduvad idufirmade ümber

Helgemad pead üle maailma koonduvad tänapäeval iduettevõtete ümber, ütles finantstehnoloogiafirma Monese asutaja ja juht Norris Koppel.
Startup Weeki avamine Tallinnas Pipedrive´i kontoris.
Foto: Geir Stint
"Kuna tänapäeval luuakse olulisel määral innovatsiooni just startup-ettevõtetes, siis on loomulik, et nende ümber koonduvad helgemad pead üle maailma. Eestisse luukase põnevaid töökohti ja siia makstakse maksud. Suur idufirmade kontsentratsioon aitab Eesti majandusel muutuda järjest nutikamaks ja olla valmis startup-tüüpi ettevõtluse laialdasemaks levikuks," märkis ta.
Koppeli sõnul on sel nädalal toimuv kogukonnaüritus Startup Week märk Eesti startup-ettevõtluse elujõulisusest. "Kindlasti süstivad inspireerivad eeskujud Eesti inimestele ettevõtlikkust ja pealehakkamist ning loovad järelkasvu," kinnitas Koppel.

Eile alanud nädalase festivali Startup Week Tallinn eestvedaja Triin Ilvese sõnul on siinsed iduettevõtted juba tõestanud maailmale, et Eesti suudab pakkuda uusi tehnoloogilisi lahendusi.

"Näeme täna, et Eestis on tekkimas uute huvitavate iduettevõtete laine, kes pakuvad kaasaegseid tehnoloogilisi lahendusi. Rohemajandus ja finantsvaldkond on väga suure potentsiaaliga valdkonnad, kus meie iduettevõtjate innovatsioon ja tehnoloogiad selgelt silma paistavad," sõnas ta.

Startup Weeki programmis on 76 tasuta üritust, mis toimuvad kuues Eesti linnas. Festivali programmi põhiteemadeks on tuleviku tegijad, roheline generatsioon, kõikvõimas tehnoloogia ja ühtne kogukond.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052