Autor: Indrek Kald • 14. november 2019

Naiste IT-ärisse kutsuja sai aasta noore naisettevõtja tiitli

Noore naisettevõtja tiitlile kandideeris tänavu ka naisi tehnoloogiaärisse kutsuvate programmide Tech Sisters ja Digigirls algataja Mari-Liis Lind.
Tiitlitega pärjatud Mari-Liis Lind, Anu Raud ja Emöke Sogenbits.
Foto: EENA

Aasta naise, aastate naise ja aasta noore naisettevõtja tiitli kandjad tehakse teatavaks reedel Eesti ettevõtlike naiste assotsiatsiooni 27. sünnipäeval Tartus.

Aasta naise tiitlile kandideerivad Emöke Sogenbits (juhib Hanza Mechanicsi Tartu ja Narva tehaseid), Margo Orupõld (MTÜ Pärnu Naiste Tugikeskus juht, MTÜ Saaremaa Naiste Tugikeskus juht, ETNA mikrokrediidi laenugruppide eestvedaja ja OÜ Mopaalia juhatuse esimees) ja Triin Noorkõiv (MTÜ Alustavat Õpetajat Toetav Kool tegevjuht, Noored Kooli eestvedaja, Tagasi kooli projekti osaline ja SA Kiusamisvaba Kool nõukogu liige).

Aasta naise tiitliga tunnustatakse Eesti kodanikku, ühiskonnaelu aktiivset mõjutajat ja oma ametis pädevat naist äris, teaduses, kultuuris või mõnel muul elualal. Tiitlisaaja valimisel peetakse oluliseks, et ta on viimase aasta jooksul paistnud silma oma töö ja/või ühiskondliku tegevusega või muude eriliste saavutustega ja on Eesti naistele eeskujuks.

Aasta noore naisettevõtja tiitlile kandideerivad Mari-Liis Lind (naiste ettevõtlusesse ja ITsse motiveerimise programmide Tech Sisters ja Digigirls algatamisele lisaks on vedanud viimased poolteist aastat koos jaapanlasest investoriga asutatud laste loovuskiirendit nimega Vivita), Pille Lengi (looduskosmeetika ja nahahooldussarja Tilk! looja ja arendaja), Kadri Klampe (New Yorgi moeloojate ühenduse preemiaga pärjatud moebrändi Yufash looja), Lilli Jahilo (omanimelise moebrändi looja ja 2016. aasta Tallinn Fashion Weeki Kuldnõela moeauhinna omanik).

Aasta noore naisettevõtja tiitli pälvib kuni 40aastane naine, kes on viimaste aastate jooksul loonud ettevõtte, mis on omanäoline ja eristuv konkreetses valdkonnas ning tõstetud esile nii klientide kui ka kaubaturu teiste osaliste poolt.

Täiendus 16. novembril: Mar-Liis Lind saigi ettevõtlike naiste assotsiatsiooni piduõhtul aasta noore naisettevõtja tiitli.

"On suur au ja rõõm olla nomineeritud aasta noore naisettevõtja tiitlile. See on oluline ja armas kinnitus sellele, et südamega tehtud töö infotehnoloogiavaldkonna populariseerimisel naiste ja noorte seas on väärtus, mida märgatakse ja tunnustatakse," sõnas ta seejärel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052