Autor: Indrek Kald • 15. november 2019

Uut tarkvara loov Eesti idufirma kaasas Kristjan Rahu juhtimisel 600 000 eurot

Ostujuhtimise tarkvara arendav Eesti idufirma ProcurementFlow.com kaasas investoreilt 600 000 eurot, rahastusringi juhtis suurettevõtja Kristjan Rahu uus investeerimisfond.
ProcurementFlow asutaja ning tegevjuht Tarmo Saidla ja kaasasutaja Marius Arras.
Foto: ProcurementFlow

Tänavu suvel loodud investeerimisfondi Lemonade Stand juhatusse kuuluvad energiafirma Utilitas osanik Kristjan Rahu ja IT-ettevõtja Siim Teller.

"ProcurementFlowl on õige meeskond, ajastus ja ambitsioon oma alal märkimisväärset mõju avaldada," ütles Lemonade Standi juhtpartner Siim Teller. Varem on töötanud Tele2s, Skype´is, GrabCADis, samuti nõustanud Pakistani idufirmasid ning tegutsenud viimastel aastatel Berliinis.

ProcurementFlow teiste investorite seas on AdCashi asutaja Thomas Padovani, Skeleton Technologiesi asutajad Taavi Madiberk ja Oliver Ahlberg, Pipedrive´i kaasasutaja Martin Henk, Bolti kaasasutaja Martin Villig ja Katana MRP kaasasutaja Kristjan Vilosius.

Padovani sõnul on hanked iga ettevõtte või avaliku asutuse üks kriitilisemaid kuluallikaid, mis võib põhjustada tootmise peatamise, kvaliteedi- ja tulemuslikkuse probleeme ning seeläbi avaldada mõju ettevõtte finantsidele.

"Tehisintellekti kiire areng ning suurenenud teadmised kasutajaliidese haldusest sunnivad pea kõiki tööstusi mõtlema uute lahenduste peale. Paljudes tööstusharudes on veel rohkelt ruumi tööprotsesside moderniseerimiseks. ProcurementFlow lahendab olulist probleemi, millega ettevõtjad kokku puutuvad ning soov selle lahendamisest osa saada on peamine põhjus, miks otsustasime ettevõttesse investeerida," lausus ta.

ProcurementFlow püüab muuta kulu tuluks

Pilvepõhist tarkvara pakkuv ProcurementFlow võimaldab ettevõtteil ostu- ja hankeprotsessi digitaliseerida. Ettevõtte kaasasutaja ja tegevjuhi Tarmo Saidla sõnul ostufunktsiooni tähtsus aina suureneb, sest keskmine ettevõte kulutab kaupade ja teenuste ostule veidi alla 50% käibest. Vajadus hangete järgi muudab aga ostujuhtimise stressirohkeks ja keeruliseks.

"ProcurementFlow muudab selle suurima kulufunktsiooni kasumi genereerijaks. Meie juures vähendavad ettevõtted uute toodete ja teenuste turule jõudmise aega ning võimaldavad tarnijate juhitavat innovatsiooni," kinnitas Saidla.

"Läbi aegade on peamine kasumi suurendaja müügimeeskond, kuid täna nähakse selles aina enam ostuprotsessi," rääkis ta kahe kuu eest Äripäeva teemaveebile logistikauudised.ee.

"Kogemuse põhjal võin öelda, et ostul on väga suur roll ettevõtte kasumlikkusele ning ProcurementFlow.com on tarkvara, mis võimaldab ostuefekti saavutada ning kaasata tarnijaid uute toodete arendusse. Ostuosakonna töös on peamine ajakulu kommunikatsioon eri osapoolte vahel ning informatsiooni otsimine. ProcurementFlow.com võimaldab hallata kommunikatsiooni ühest kohast nii ostuvajaduse esitaja kui erinevate tarnijatega," selgitas Saidla toona.

End defineeritakse ostuprotsessi Pipedrive´ina

Kui müügijuhtimise jaoks on CRM, siis ostuprotsessi juhtimise jaoks sedalaadi lihtne tarkvara tema kinnitusel seni puudus. Sestap nimetab ettevõte end ka Pipedrive´iks ostuprotsessi jaoks.

Euroopas on umbes 30 000 ettevõtet, mis valmistavad kliendi nõudmistest lähtuvalt kohandatud tooteid. See tähendab tohutul hulgal struktureerimata suhtlust, mis on seotud iga ostutaotlusega.

ProcurementFlow kaasasutaja Marius Arrase sõnul on nende eesmärk inimeste, protsessi ja koostöö väärtuse maksimeerimine. Majandustarkvarast puudub enamasti inimeste ja koostöö aspekt ning just sellise kaasatuse toome hangetesse tagasi, lisas ta.

ProcurementFlow on pilvepõhine platvorm, mis soovib radikaalselt muuta ostuosakonna töö toimimist. Ettevõtte asutavad hankeinimesed ja see on loodud hankemeeskondadele oma töö juhtimiseks ning koostööks sise- ja välispartneritega.

Tarmo Saidla töötas varem ABB grupi ostu- ja tarneahela eksperdina. Marius Arras on IT-äriarenduse ekspert. Lisaks neile on ProcurementFlow asutajate seas Eesti IT-firmad Neurisium.com ning Stagnationlab.com.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755