Autor: Indrek Kald • 20. november 2019

Eesti Energia nõukogu nimetas juhatusse aasta mõjukaima IT-juhi

Eesti Energia juhatuse viienda liikmena alustab detsembrist tööd kahe aasta eest mõjukaimaks IT-juhiks valitud Agnes Roos, kes seni suunas kontserni äri- ja infotehnoloogia üksust.
Kevadel 2017 valiti Agnes Roos IKT-aastakonverentsil mõjukaimaks IT-juhiks.
Foto: Raul Mee

Riikliku energiafirma juhatuses alustab Agnes Roos 1. detsembrist ja tema vastutada on kliendikogemuse ning äri- ja infotehnoloogia juhtimine.

Eesti Energia uute toodete arendamises näeb Agnes Roos suurt potentsiaali. "Kliendikogemus on olnud mulle alati südamelähedane. Seda enam, et see on täna üha rohkem sõltuv infotehnoloogiast," märkis ta.

"Usun, et Eesti Energia edu sõltub üha enam sellest, kui hästi suudame infotehnoloogilised võimalused uute teenuste arendamisel ära kasutada ja lihtsasti oma koduturgudel skaleerida," lisas Roos.

Eesti Energia juhatuse esimehe Hando Sutteri sõnul plaanib ettevõte järgmisel aastal oma kliente üllatada mitmete teenustega nii elektrimobiilsuse, päikeseelektri kui ka paindliku tarbimise juhtimise vallas.

"Kõigi nende teenuste arendamine eeldab kliendi tundmist, aga ka väga head infotehnoloogilist arusaama, sest soovime teistest pakkujatest eristuda just digitaalse kliendikogemusega. Agneses on need kaks suunda hästi ühendatud," ütles ta.

Agnes Roos on juhtinud viimased seitse aastat Eesti Energia äri- ja infotehnoloogi teenistust. Enne seda töötas ta üle 20 aasta erinevatel ametikohtadel Swedbankis.

Eesti Energia juhatuse koosseisu kuuluvad käesoleva aasta 1. detsembrist juhatuse esimees Hando Sutter, finantsvaldkonna eest vastutav Andri Avila, arendusvaldkonda juhtiv Margus Vals, suurenergeetikat kureeriv Raine Pajo ning kliendikogemuse ja äri- ja infotehnoloogia eest vastutav Agnes Roos. Juhatuse liikmete teenistuslepingud kestavad 2023. aasta märtsikuu lõpuni.

Eesti Energia kontserni kuulub üle 20 ettevõtte. Kontsern annab tööd ligikaudu ligi 5000 inimesele. Eesti Energia on Baltimaade suurim energiatootja, sh üks suurimaid taastuvenergia tootjaid. Elektrit toodab ettevõte põlevkivist, tuulest, veest, päikesest, biomassist ning segaolmejäätmetest.

Eesti Energia tegutseb lisaks Eestile Lätis, Leedus, Poolas, Saksamaal, Jordaanias, Ameerika Ühendriikides ning Soomes ja Rootsis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052