Autor: Indrek Kald • 20. november 2019

Tartu idufirmade festivali võitjat ootab 250 000 eurot

Jaanuaris Tartus toimuva ärifestivali sTARTUp Day 2020 raames saavad idufirmad esitleda oma ettevõtet 4000 külastajaga festivali pealaval ning võita kuni 250 000eurone investeering.
Eesti äriinglite assotsiatsiooni kaasasutaja Ivo Remmelg.
Foto: Andras Kralla

Esitlema on oodatud iduettevõtted, kellel on valminud esmane prototüüp. Kandideerimisavaldus tuleb esitada hiljemalt 1. detsembril.

Parimatele idufirmadele on välja pandud mitmeid motivaatoreid, sh peaauhinnaks kuni 250 000 euro suurune investeering äriinglite võrgustiku EstBANi Eesti ja välismaa varajase faasi investoreilt.

Lisaks on auhindade seas 10 000eurone investeering Swedbankilt ühele tiimile, piletid septembriks 2020 tehnoloogiavaldkonna idufirmade konverentsile TechCrunch Disrupt San Franciscos, 30 tunni väärtuses juriidilist nõustamist advokaadibüroolt Sorainen 5000 euro väärtuses jms.

Ühte meeskonda vähemalt 100 000 euroga toetav investorite sündikaat loodi ingelinvestori ja ettevõtja Ivo Remmelgu sõnul just selleks, et motiveerida rohkem suure potentsiaaliga edukaid iduettevõtteid kandideerma.

Remmelg näeb probleemi teistel sarnastel äriideede võistlustel, kus väljaantavad auhinnad pole piisavalt suured, mistõttu ei tule sinna häid iduettevõtteid ja seetõttu on ka investorite huvi kesine.

Eelmisel sTARTUp Pitching 2019 võistlusele laekus ligi 250 taotlust, kellest žürii valis finaalis osalema 21 parimat meeskonda. Seekord valitakse finaali 30 idufirmat. Peamisteks kriteeriumiteks on esmajärgus toode või teenus ise ning selle võime lahendada probleeme või nõudlust turul. Olulisteks faktoriteks on ka ettevõtte arengujärk ja saavutused ning potentsiaalse turu suurus.

sTARTUp Day toimub 29.-31. jaanuaril 2020 Tartus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052