Autor: Indrek Kald • 26. november 2019

Domeenikelmid sihivad jätkuvalt Eesti ettevõtteid

DNS Estonia nime all esinevad arvatavad kelmid saadavad jätkuvalt Eesti ettevõtetele e-kirju, et müüa kalli hinnaga domeene. Mõnel juhul pakutakse müügiks veebiaadresse, mis on juba registreeritud.
Riigi infosüsteemi ameti (RIA) küberintsidentide käsitlemise osakonna ehk CERT-EE juht Tõnu Tammer.
Foto: Liis Treimann

Riigi infosüsteemi ameti (RIA) küberintsidentide käsitlemise osakonna ehk CERT-EE juhi Tõnu Tammeri sõnul on neile võimalikest petturitest teada andnud hulk ettevõtteid ja ka eraisikuid.

"Kirja sisu on täpselt sama, mis möödunud nädalal. Muutunud on vaid aadress, mille alt suheldakse: kui eelmisel nädalal kirjutati dnsestonia.com nimel, siis nüüd saadeti kirju dnsestonia.org alt," sõnas ta.

Ettevõte saab DNS Estonia nimelt kirja, kus hoiatatakse, et keegi üritab nende firmale sarnase nimega veebilehte registreerida. "Soovitan selle kirja kustutada ning kui on soov uus domeen registreerida, siis selleks on olemas usaldusväärsed teenusepakkujad, kes pakuvad domeene soodsamalt kui DNS Estonia," ütles Tammer.

Kuna Eestis ei ole DNS Estonia nimelist ettevõtet või selle nimega seotud ettevõtet, siis suure tõenäosusega on tegu pettusega. "Oleme proovinud DNS Estonia taha peituvate isikutega suhelda, kuid me pole vastuseid saanud. Sestap võib järeldada, et nende eesmärk pole pakkuda head ja usaldusväärset teenust," lisas Tõnu Tammer.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052