Autor: Indrek Kald • 3. detsember 2019

Ateal valmis järgmine suur muuseumi digilahenduse projekt

IT-teenuste ja terviklahenduste pakkuja Atea aitas Tallinna vanalinnas taasavatud Paksus Margareetas ellu viia digilahenduste mastaabilt teise muuseumiprojekti Eestis (ka esikoht on nende nimel).
Meremuuseumi alla kuuluva Paksu Margareeta interjöör.
Foto: Hendrik Osula
Selleks paigaldas Atea Paksu Margareeta muuseumi laeprojektsiooni "Tähistaevas" seadmed, mis katavad projektorite abil 320ruutmeetrise laepinna ligi 20meetrise koge vraki kohal. Lisaks pandi erinevatele eksponaatidele ühtekokku ligi 60 suuremat ja väiksemat ekraani.

Digilahenduste osas edastab meremuuseumi Paksu Margareeta näitust vaid Tartus asuv Eesti Rahva Muuseum, mille loomises Atea samuti osales.

Meremuuseum on digilahenduste kasutamiselt paljudele Eesti muuseumitele suureks eeskujuks, kinnitas Atea tegevjuht Ruslan Štšerbjuk. Ta meenutas, et alles hiljuti paigaldas Atea Lennusadamasse Lembitu külgprojektsiooni.

"Meremuuseumi innovaatiline lähenemine võib kindlasti näituste külastajanumbrid uuele tasemele viia ning meil on väga hea meel muuseumite edule kaasa aidata," sõnas ta.

Meremuuseumi partnerid ekspositsiooni digilahenduste sisuloomises olid digitaalse disaini stuudio Platvorm OÜ ja graafilised disainerid Polaar Stuudiost.

"Kuigi oleme ekspositsiooni loonud ligi 50 erinevat digitaalset lahendust, on tervikut silma pidades erakordselt oluline säilitada tasakaal erinevate eksponeerimislahenduste, museaalide ning graafiliselt edastatud info vahel. Hea kaasaegne tehnika koostöös mänguliste ning innovaatiliste sisulahendustega annab just selle tulemuse, mille üle oleme lõpptulemuses väga uhked," lisas ekspositsioonijuht Karen Jagodin meremuuseumist.

Atea on paigaldanud digilahendused ERMile, ajaloo- ja filmimuuseumile ning on Narva Aleksandri kiriku videoinstallatsiooni tehniline teostaja.

Atea tegutseb Norras, Rootsis, Taanis, Soomes, Leedus, Lätis ja Eestis. Ateal on seitsmes riigis kokku 87 kontorit ning ettevõttes töötab üle 7400 inimese. Atea Eesti mullune kogukäive oli 25 miljonit eurot ning siin töötab neil 70 inimest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755