Autor: Indrek Kald • 4. detsember 2019

Austria kütusefirma võtab kasutusele Tartus loodud pilvelahenduse

Tartu tarkvarafirma Astro Baltics tutvustas Barcelonas targa linna messil tanklasüsteemidele mõeldud pilvepõhist lahendust Cloudics, mis võetakse esimesena kasutusele Austrias.
Astro Balticsi osalemist Barcelona messil kaasrahastas Euroopa Liidu regionaalarengu fond.
Foto: Astro Baltics

Cloudics võimaldab kontrollida kõiki tanklaseadmeid läbi pilvepõhise tankla juhtseadme. Ettevõtte teatel on tegemist esimese omataolise lahendusega maailmas. Nimelt ühendab Cloudics tark- ja riistvara, mida on võimalik juhtida pilvepõhisest halduskeskkonnast. Klient saab tasuda kütuse eest mobiilirakenduse vahendusel ning seal kuvatakse ka makseajalugu.

"Hooldame igapäevaselt tanklaid ja nägime, kuidas protsesse oleks võimalik oluliselt efektiivsemalt juhtida. Kuna tänaseks on tehnoloogia niivõrd palju arenenud, inimesed kasutavad mobiilseid makseid ja enamikel meist on nutitelefon, siis on turg taoliseks lahenduseks valmis," ütles Astro Balticsi tehnoloogiajuht Evar Raudsepp.

Tema sõnul võimaldab lahendus ettevõtetel tööjõulukudelt oluliselt säästa, ühtekokku võib kokkuhoid ulatuda kuni 30 000 euroni tankla kohta aastas. "Pole vaja ei klienditeenindajat, müügikohta ega väliterminali. Kõiki seadmeid saab hallata ja vaadata otse Cloudicsi veebiplatvormilt," lisas ta.

Lahenduse suurimaks eeliseks on Raudsepa kinnitusel piiriülesus. Jaamade juhtimine, hooldus ja uuendamine on pilvepõhine ja protsesse on võimalik hallata igast maailma nurgast, mis annab ka Eesti tanklakettidele võimaluse laieneda mujale Euroopasse, samas seda Eestist administreerides.

Esimesena tuleb Cloudicsi lahendus kasutusele Austrias 2020. aasta märtsis. Järgmise aasta jooksul laienetakse ka üle Eesti.

Barcelonas toimunud mess Smart City Expo & World Congress tõi kokku linnade, ettevõtete, uurimiskeskuste, ülikoolide, operaatorite, tootjate ja riiklike või valitsusväliste organisatsioonide juhid. Messil olid esindatud erinevad sektorid – energeetika, transport, linnaplaneerimine, IKT-lahendused ning innovaatilised teemad nagu tark ühiskond, tõhus valitsus, keskkond ja taaskasutus, innovatsioon, transport, energia ja jätkusuutlikkus jms.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755