Autor: Indrek Kald • 17. detsember 2019

Kersti Kaljulaid: Baltimaad peavad digialal edu saavutamiseks oma tugevused ühendama

Põhja-Balti regioonil on potentsiaal olla üks enim digitaalselt arenenud piirkondi maailmas, ent peame selleks oma tugevused ühendama, sõnas president Kersti Kaljulaid Riias Baltimaade ametikaaslastega kohtudes.
President Kersti Kaljulaid, Läti president Egils Levits ja Leedu president Gitanas Nausėda.
Foto: Ilmars Znotins

"Balti riike seovad ühised väärtused ja taristu ning meil on hea võimalus saada Euroopas teerajajaks nii digi- kui ka puhta energeetika vallas," lausus Kaljulaid tänasel kolme Balti riigi presidentide kohtumisel.

"Digi, energeetika, julgeolek ja kliimaneutraalsus on kõik omavahel seotud. Põhja-Balti regioonil on potentsiaal olla üks enim digitaalselt arenenud piirkondi maailmas, ent peame selleks oma tugevused ühendama," kinnitas Kaljulaid.

"Lisaks on oluline teha tihedat koostööd kliimaneutraalsuse saavutamiseks nii Balti riikide kui ka Põhjamaaga, et kõigil jagatud elektriturgudel valitseksid samad reeglid," lisas Eesti riigipea.

President Kersti Kaljulaid, Läti president Egils Levits ja Leedu president Gitanas Nausėda arutasid tänasel kohtumisel pikemalt veel arenguid ühiste taristuprojektide elluviimisel, piirkonna julgeolekut, Euroopa Liidu tulevikku, idapartnerlust ning Kolme Mere Algatust, mille järgmine tippkohtumine toimub juunis 2020 Tallinnas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755