Autor: Indrek Kald • 19. detsember 2019

Huawei otsib koostööd Eesti elektroonika- ja tehnoloogiatootjatega

Hiina tehnoloogiagigant Huawei otsib koostööd Eesti elektroonika- ja tehnoloogiatootjatega, sh komponentide ja tarneahela osas.
Huawei Soome arenduskeskuse juht Mikko Terho.

Koostöövõimalusi tutvustas detsembri alguses elektroonikatööstuse liidu seminaril Huawei Soome arenduskeskuse juht Mikko Terho.

"Eestis on kahtlemata ettevõtteid ja spetsialiste, kellega saaksime eri valdkondades koostööd teha. Hetkel näeme eelkõige potentsiaalset koostööd komponentide, sensortehnoloogia, Euroopa tarneahela ning kaameratehnoloogia valdkondades," täpsustas Terho.

Elektroonikatööstuse liidu juhi Arno Kolgi sõnul on siinsete elektroonikafirmade ümber koondunud tipptasemel kompetents, millel on rahvusvahelistele turgudele nii mõndagi pakkuda.

Seminaril tutvustas Kolk nii Euroopa kui ka Eesti elektroonikatööstuse võimalusi ja arengut kogu väärtusahela raames. "Täna on Eesti elektroonikaettevõtete juurde koondunud tipptasemel tehniline kompetents, mis võimaldab Eestil pakkuda rahvusvahelistele turgudele tarku tooteid ja olulist lisandväärtust elektroonikasektori teenustes," märkis ta.

Sealjuures pakuvad Eesti ettevõtted täna väärtust nii erinevate sektorite suurkorporatsioonidele kui ka alles alustavatele idufirmadele, lisas Arno Kolk.

Huawei jaoks on Euroopa Hiina kõrval olulisim turg, mistõttu on tehnoloogiatootja pidevalt laiendamas oma regionaalset koostöövõrgustikku. Kokku on Huaweil Euroopas rohkem kui 12 000 töötajat, kellest 2400inimest töötab arendustegevuses.

Soomes on Huaweil umbes 400 inimest. 2012 avas Huawei arenduskeskuse Helsingis ning 2016 Tampere Tehnikaülikooli linnakus. Helsingi ja Tampere arenduskeskustes tegeletakse eeskätt nutitehnoloogia innovatsiooniga: võrgu- ja graafikatehnoloogia, turvalisus, spordirakendused, tervisemonitooring, raadiosidetehnoloogia, antennid ning pildi- ja audiotehnoloogia.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052