Autor: Indrek Kald • 16. jaanuar 2020

Tänu rändlustasude alandamisele ELis kasutavad eestlased reisil pea 800% enam andmesidet

Ligi kolm aastat tagasi jõustunud Euroopa Liidu mobiilirändluse regulatsioon pani eestlasi välismaal usinalt andmesidet tarbima, mahukasv ulatub peaaegu 800 protsendini.
Valdav osa Elisa klientidest käib välismaal paaril korral aastas.
Foto: Pixabay

Elisas tarbiti mullu roamingus olles varasema aastaga võrreldes 96% rohkem andmemahtu. Kui võrrelda seda esimese aastaga, mil regulatsioon jõustus, siis tarbiti mullu ligi 772% rohkem andmesidet.

"Mugavus kasutada oma numbrit ja paketti välismaal on ülioluline klientidele ning seetõttu on ülioluline ka Elisale, et klient saaks piiri ületades sujuvalt oma toimingutega veebis jätkata," sõnas Elisa erakliendiüksuse juht Andrus Hiiepuu. "Praktiliselt igas uues Elisa paketis on täna sees võimalus Euroopas roamingut kasutada," lisas ta.

Kokku tarbiti möödunud aastal Elisa klientide poolt välismaal 3987 terabaiti andmemahtu. Sellise andmemahuhulga eest saaks järjest vaadata 65 aastat Netflixi 4K kvaliteedis, 1080p kvaliteedis YouTube’i 151 aastat ja kuulata Spotifyd koguni 2730 aastat.

Andmetest ilmneb, et keskmine Elisa klient kasutab mitmetes riikides rohkem andmesidet, kui selle riigi klient Eestis viibides. Näiteks tarbib keskmine eestlane Hispaanias ja Itaalias kaks korda rohkem, Saksamaal kolm korda rohkem ja Inglismaal neli korda rohkem andmesidet, kui vastavate riikide kodanikud tarbivad Eestis.

Valdav osa Elisa klientidest käib välismaal paaril korral aastas. Enim külastatakse naaberriike nagu Soome, Rootsi, Läti, kuid populaarsed on ka Venemaa, Poola ja Saksamaa. Elisa statistikast selgub, et kõige rohkem kasutatakse roamingut just suvel, kui on reisimise tippaeg.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474