Autor: Indrek Kald • 3. veebruar 2020

Algas kandideerimine TalTechi uueks rektoriks

Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) nõukogu kuulutas välja rektorivalimised. Kandidaate saab esitada 6. märtsini ning nende nimed avalikustatakse märtsi keskel.
TTÜ rektor Jaak Aaviksoo ametivannet andmas.
Foto: Andres Haabu

TalTechi nõukogu uus koosseis valis reedel oma esimesel istungil esimeheks Gunnar Okki ja aseesimeheks Maive Rute ning otsustas välja kuulutada ülikooli rektori valimised. Rektor valitakse eeldatavasti 18. mail ja astub ametisse 1. septembril 2020.

Rektoriks saab kandideerida inimene, kes on või on olnud valitud mistahes ülikooli professori ametikohale. Valimise täpsema korra ning kandidaatide tutvustamise viisi määrab kindlaks nõukogu, toetudes valimiskomisjoni soovitustele.

Rektori ametiaja pikkuseks on viis aastat. Praegu on rektoriks Jaak Aaviksoo, kes varem on töötanud Tartu Ülikooli rektorina ning mitmel korral ministrina.

"Tehnikaülikoolil seisavad sel kevadel ees olulised ja sisulised debatid, mis puudutavad TalTechi tulevikku ning järgmise viie aasta strateegilist arengut. Viimastel aastatel läbiviidud reformid on loonud tugeva aluse selleks, et panustada veelgi enam nii Eesti majandusse kui ühiskonna arengusse laiemalt," sõnas TalTechi nõukogu esimees Gunnar Okk pressiteates.

Nõukogu on ülikooli kõrgeim juhtorgan, kes vastutab TalTechi arengu ning oluliste majandusotsuste tegemise eest. Nõukogu koosseisu kinnitas viieks aastaks vabariigi valitsus.

Ülikooli nõukogus on 11 liiget. Viis liiget nimetas ülikooli senat, ühe liikme teaduste akadeemia ning viis liiget haridus- ja teadusminister, lähtudes sellest, et enamik tema nimetatud isikutest on ettevõtjate või tootmise kutse- ja erialaliitude esindajad ja et nõukogu enamiku moodustavad need, kes ei ole ülikooli töötajad.

TalTechi nõukokku kuuluvad Gunnar Okk, Maive Rute, Heiti Hääl, Ardo Kamratov, Tõnis Kanger, Robert Kitt, Piret Mürk-Dubout, Arvo Oorn, Tiina Randma-Liiv, Mart Saarma, Andres Öpik.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755