Autor: Indrek Kald • 12. veebruar 2020

Rannu, Kiisa ja Otsason investeerivad 750 000 eurot Eesti idufirmadesse

Veljo Otsasoni, Rain Rannu ja Marek Kiisa investeerimisfond Superangel rahastab kuni 750 000 euroga Eesti idufirmasid, mis lahendavad tehnoloogia abil olulisi probleeme.
Riskiinvesteeringute fondi Superangel asutajad Veljo Otsason ja Rain Rannu.
Foto: Andras Kralla/Äripäev

Superangeli partneri Veljo Otsasoni sõnul investeeritakse suure kasvupotentsiaaliga iduettevõtetesse, mis muudavad maailma ja inimeste elu paremaks. Superangeli fookuses on nii tarkvara kui riistvara-robootika ning huviorbiidis on tehisintellekti, masinnägemise ja keeletehnoloogia rakendused.

"Maailma edukaimad ettevõtted nagu Apple, Google ja Tesla on rajatud ja arendatud ingelinvestorite ja riskikapitali toel ning ma olen täiesti veendunud, et kümne aasta pärast paneme ka Eesti tehnoloogiafirma maailmahiidudega samasse ritta," sõnas ta.

Tehnoloogia iduettevõtted saavad kandideerida Superangeli ja Garage48 poolt korraldatud häkatonil Base Camp osalemiseks ning kuni viiele paremale tehakse pakkumine liitumiseks kiirendiprogrammiga Alpine House. Sellega kaasneb kuni 150 000eurone investeering.

Lisaks pakutakse programmis osalejaile aasta jooksul tuge ja nõu valdkonna tipptegijate ja Superangeli investorite poolt. Ühtlasi viib Superangel programmis osalejad ka USA, Singapuri, Kanada või Euroopa turgudele.

Veljo Otsasoni sõnul on Base Camp loodud idufirmade reaalseid vajadusi arvestades. Osalema on tema kinnitusel oodatud eri arengufaasides tiimid, kes soovivad oma toodet ja ettevõtet edasi arendada.

"Intensiivne 48tunnine häkaton koos parimate ekspertide jateiste iduettevõtjatega teadmisi jagades ningteineteise kogemustest õppides on aidanud osalejatel teha suure hüppe edasi. Meie eesmärk on tõugata iduettevõtete arengut ning viia need võimalikult kiiresti olulise väärtuse kasvuni ja aidata kaasata järgmine rahastamisvoor," selgitas Otsason.

Superangeli asutajad ja fondi investorid on teiste seas investeerinud ettevõtetesse nagu Bolt, Veriff, Fortumo, GrabCAD, PlanetOS, Monese, TransferWise, Scoro ja Pipedrive. Kokku plaanib Superangeli esimene fond investeerida 40 varajase faasi tehnoloogiaettevõttesse.

Base Camp häkatonile on oodatud osalema ka ettevõtlikud spetsialistid, kes sooviksid kas 48 tunniks või pikemaks koostööks liituda mõne idufirmaga. Sealhulgas on oodatud insenerid, andmeteadlased, disainerid, sotsiaalmeedia ja turunduse professionaalid.

Häkatoni korraldamises lööb kaasa Garage48 ning Superangeli Alpine House kiirendiprogrammi aitab ellu viia Startup Estonia. Base Camp toimub neljandat korda ning selle vilistlaste hulka kuuluvad Lumebot, Kingdom Technologies, Montonio, Remato, Snackable ja muud Eesti tehnoloogiavaldkonna iduettevõtted.

Superangel on Eesti investeerimisettevõte, mille varase faasi investeerimisfond Superangel One investeerib tehnoloogiaettevõtetesse. Fondi on tänaseks kaasatud 16 miljonit eurot, millest 4,2 miljonit eurot on nurgakiviinvestorina paigutanud KredExi tütarettevõte ja riikliku riskikapitalifondi valitseja SmartCap.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755