Autor: Indrek Kald • 13. veebruar 2020

Civitta liitis endaga tarkvarafirma, et teha kolme aasta pärast kaks korda rohkem käivet

Juhtimiskonsultatsiooni teenuseid pakkuv Civitta laiendas teenuste portfelli IT-arenduse võimekusega, omandades enamusosaluse mitmekümne töötajaga tarkvaraarendusfirmas Singleton.
Civitta ja Singletoni ühislahendus võitis MKMi ning Garage48 korraldatud kolmanda digiriigi häkatoni.
Foto: Civitta

Civitta teatel võimaldab see senisest lihtsamini kombineerida analüüsi ja planeerimise digitaalsete toodete loomisega, samuti kahekordistada käivet.

"Oleme alati soovinud, et Civitta nõustamistegevus võimaldaks meie klientidel teostada soovitud muudatusi. Koostöös Singletoniga saame toetada oma kliente alates planeerimistegevusest kuni muudatuste juurutamiseni. Seda eriti digipöördega seotud valdkondades," rääkis Civitta Eesti tegevjuht Triin Andresson.

Tema sõnul on mitmetes Civitta kontorites IT-arenduse võimekus juba varasemalt olemas. "Nüüd jõudsime selleni ka Eestis," lisas ta. Civitta pakub tööd enam kui 300 konsultandile 23 kontoris 15 riigis.

Singletoni kaasasutaja Norman Saarso sõnul näevad nad suurt potentsiaali oma teenuste pakkumises läbi Civitta rahvusvahelise võrgustiku. "Samuti saame Civitta kogemust ära kasutada sisenemaks avaliku sektoriga seotud digiteenuste arendamise valdkonda," märkis ta.

Ka on Saarso kinnitusel plaanis avardada tehingujärgselt Singletoni teenuseid kogu digirakenduste kasutuselevõtu väärtusahelas.

Mõlemad ettevõtted jätkavad iseseisvalt, kuid koostöö peaks võimaldama suurendada mõlema firma tulusid. Vastavalt plaanidele ületavad Civitta Eesti kontori ja Singletoni kombineeritud äritulud lähema kolme aasta jooksul 10 miljonit eurot. Mullu oli Civitta tulu Eestis 4,3 miljonit eurot ning Singletoni tulu 0,7 miljonit.

Tartus tudengifirmana loodud ning Kesk- ja Ida-Euroopa suurimaks iseseisvaks konsultatsioonibürooks kasvanud Civitta on seni era- ja avaliku sektori klientidele osutanud strateegiaga seotud nõustamis- ja planeerimistegevusi. Nüüd viiakse koos Singletoniga konsultatsioonitegevused valmis digilahendusteni.

2015. aastal asutatud Singleton, mis on arendanud veebi- ja mobiilirakendusi paljudele Eesti tehnoloogiafirmadele, saab omakorda parema juurdepääsu IT-arendusele eelnevatele planeerimisteenustele ning arendustele järgnevatele juurutusvõimalustele.

Koostöös Singletoniga avab Civitta uue teenuspaketi, mis loob silla digitaalsete teenuste planeerimise ja reaalse arendustöö vahel. Vahetu koostöö konsultantide ning IT-arendajatega muudab uute teenuste turule toomise kiiremaks ning efektiivsemaks, kinnitas ettevõte pressiteates.

Civitta äritulud ületasid mullu Euroopa s17 miljonit eurot, sh Eestis 4,3 miljonit. Eesti ettevõttes töötas toona ligi 50 inimest.

Singletoni Tallinna ja Tartu kontorites töötab pea 20 arendajat. Singleton on aidanud turule tuua teenuseid nii Eesti kui ka Aasia tehnoloogiafirmadel, nende klientide hulka kuuluvad Veriff, UpSteam, Ekspress Grupp, Climate Corporation ning Ridango.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052