Autor: Indrek Kald • 27. veebruar 2020

Euroopa Komisjon: Eesti ettevõtetes on vähe teaduspõhist innovatsiooni

Eestis on teaduspõhine innovatsioon ettevõtlussektoris tagasihoidlik, selgus Euroopa Komisjoni avaldatud riigiaruandeist, milles analüüsiti iga liikmesriigi peaprobleeme.
Eesti ettevõtete investeeringud teadus- ja arendustegevusse on endiselt väikesed.
Foto: Pixabay

Täna avaldatud riigiaruande kohaselt toetab Eesti majanduskasvu soodne olukord tööturul ja hea ettevõtluskeskkond. Majanduskasv on olnud tugev kõigis sektorites ning seda on soodustanud avaliku ja erasektori investeeringud.

Samas on kiiresti muutuvate tööturusuundumuste ja tehnoloogia arengu tõttu tekkinud oskuste nappus, mis avaldab survet ettevõtete konkurentsivõimele ning tootlikkuse kasvule.

Eesti ettevõtete investeeringud teadus- ja arendustegevusse on võrreldes teiste riikidega endiselt väikesed, mis takistab tootlikkuse kasvu. Teadmiste edasiandmine ülikoolidelt ettevõtetele ja teadustulemuste rakendamine ärilistel eesmärkidel on aeglane, mistõttu on teaduspõhine innovatsioon ettevõtlussektoris tagasihoidlik.

Täna avaldatud riigiaruannetes sisalduvas analüüsis on lähtutud iga-aastasest kestliku majanduskasvu strateegiast. Aruannetes on keskendutud neljale mõõtmele: keskkonnakestlikkus, tootlikkuse kasv, õiglus ja makromajanduslik stabiilsus.

Esimest korda on aruannetes hinnatud ka liikmesriikide edusamme ÜRO kestliku arengu eesmärkide saavutamisel ja määratud kindlaks prioriteedid, mille alusel antakse toetust õiglase ülemineku fondist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755