Autor: Indrek Kald • 27. veebruar 2020

Veriff arendas kliendi poolt seadistatava isikutuvastuse

Isikusamasuse tuvastamise idufirma Veriff uus tooteversioon võimaldab klientidel seadistada tuvastuskontroll vastavalt konkreetsetele vajadustele ja riskitaluvusele.
Veriffi kaasasutaja Janer Gorohhov.
Foto: Jake Farra

Veriffi kaasasutaja Janer Gorohhovi sõnul on tegemist turunõudlusest tuleneva tooteinnovatsiooniga. See uuendus võimaldab klientidel oma ärivajadustest lähtuvalt valida enam kui 20 tunnuse vahel, et aidata võimalikult palju ausaid kasutajaid läbida edukalt isikusamasuse tuvastuse protsessi.

"Astusime sammu edasi "üks lahendus kõikidele" lähenemisest ja arendasime tootelahenduse, kus kliendid saavad ise seadistada sobivaid verifitseerimistunnuseid. Valik sõltub sellest, milliseid isikutuvastuse kontrollmehhanisme kliendid kas regulatsioonide või oma sisemiste protsesside tõttu vajavad", rääkis ta.

"See aitab meil omakorda suurendada edukate tuvastuste arvu samal ajal kui klient saab ise keskenduda enda äri arendamisele," lisas Gorohhov.

Kliendid saavad valida täisautomaatse isikutuvastusteenuse, mis tuvastab isiku vaid sekunditega. Selline seadistus sobib nendele ettevõtetele, kelle jaoks on kiirus väga oluline faktor ning kes teevad piiratud arvul isikutuvastuskontrolle.

Riskialtimad ettevõtted, kes keskenduvad pettuste ennetamisele, saavad valida põhjaliku kontrolliga isikutuvastuslahenduse. Sel juhul on parima lahenduse saamiseks võimalik kombineerida automaatne isikutuvastus, mida täiendab verifitseerimisspetsialisti poolt tehtav isikutuvastus.

Lisaks kontrollitakse dokumendi kehtivust ja tehakse näotuvastus, pakutakse juurde ka brauseri, seadme ja võrgu-ID kontrolli; viiakse läbi taustavideo analüüs, et tuvastada pettuseid. Samuti vaadatakse "tunne oma klienti" põhimõtetele vastavust ning tehakse "riikliku taustaga isiku" ja sanktsioonide kontrolli.

Isikusamasuse tuvastamisega tegelev Veriff kaitseb nii ettevõtteid kui nende kliente identiteedipettuste ja -varguste eest. Isikusamasust tuvastatakse automaatselt tehisintellekti abil, analüüsides tuhandeid tehnoloogilisi ja käitumuslikke näitajaid. Veriff suudab tuvastada rohkem kui 7000 erinevat dokumenditüüpi enam kui 190 riigist.

2015. aastal Kaarel Kotkase poolt asutatud Veriffi kliendid tegutsevad finants-, jagamismajanduse ja e-kaubanduse valdkonnas. Ettevõtte Tallinna, Tartu ja New Yorgi kontorites töötab üle 300 inimese.

Veriff on USAs San Franciscos asuva idufirmade kiirendi Y Combinator vilistlane ning on tänaseks kaasanud 7,35 miljoni euro ulatuses investeeringuid. Ettevõttesse on investeerinud Mosaic Ventures, Y Combinator, SV Angel, ACE & Company, LIFT99, Superangel, Taavet Hinrikus, Ashton Kutcher, Paul Buchheit, Elad Gil, Sten Tamkivi, Jaan Tallinn, Ragnar Sass, Gustaf Alstromer, Anu Harihara, Andrew Prozes jt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755