Autor: Indrek Kald • 3. märts 2020

Eesti IT-firma valiti Amazoni partnerprogrammi

Amazon valis oma avaliku sektori pilveteenuse partnerprogrammi Eesti IT-firma ADM Cloudtech, mis lubab neil pakkuda üha enam teenuseid Suurbritannia, Saksamaa ja teiste ELi riikide riigisektorile.
ADM Cloudtechi juht Klemens Arro.
Foto: ADM

Partnerprogramm koondab Amazoni partnereid, kellel on kogemusi valitsus-, hariduse- ja mittetulundussektori klientidele teenuste pakkumisel.

ADM Cloudtechi juhi Klemens Arro sõnul tagab see liikmelisus neile parima võimaliku nähtavuse kogu avaliku sektori organisatsioonidele. "Meie jaoks on programmiga liitumine kindlasti suur tunnustus, kuid ka strateegiliselt vajalik positsiooni kindlustamiseks Eesti, Suurbritannia ja Saksamaa avaliku sektori klientide silmis," sõnas ta.

Tänu programmi kuulumisele saab Eesti IT-firma pakkuda Arro kinnitusel veelgi paremini skaleeritavaid ja kuluefektiivsemaid lahendusi, mis põhinevad Amazon Web Service´il (AWS).

"See on oluline ennekõike meie suurtele klientidele nagu näiteks Amnesty International, Suurbritannia pakendiringluse märgisüsteemi haldavale organisatsioonile On-Pack Recycling Label ning Inglismaa riikliku ja suurima tervishoiuteenuste osutaja National Health Services võrgustikku kuuluvatele organisatsioonidele," lisas Klemens Arro.

Lisaks pakub Amazon programmis osalevatele ettevõtetele erinevaid tugiteenuseid, mis lihtsustavad nii järgmistele turgudele sisenemist kui ka uute teenuste väljatöötamist.

Arro sõnul annab avaliku sektori partnerprogrammi kuulumine ADM Cloudtechile õiguse esindada klienti mitte ainult kui haldusteenusepakkuja, vaid ka AWSi teenuseid edasi müüa.

"See on märkimisväärne muutus meie Eesti ja Euroopa klientide jaoks, sest nüüd pole neil enam vaja sõlmida eraldi lepingut Amazoniga, vaid nad saavad maailma suurima pilveettevõtte teenuseid tellida otse kohaliku ettevõtte käest. Eriti oluline on see avaliku sektori jaoks, sest erinevatest lepingutest tulenevat bürokraatiat on oluliselt vähem," selgitas Arro.

Lisaks kasutavad partnerprogrammi kuuluvad organisatsioonid spetsiaalset märgist, nad saavad osa AWSi arendusmeeskonna pakutavatest teenustest, samuti tuge riigihangetel osalemiseks ning ligipääsu avaliku sektori müügimeeskonna tugiteenustele.

Amazoni avaliku sektori partnerprogramm loodi aastal 2016 ja sinna kuulub vähem kui tuhat IT-ettevõtet üle maailma.

ADM Cloudtech, mis kuulub 1997. aastal asutatud ADM gruppi, on spetsialiseerunud Amazoni, Google´i ja Microsofti pilvetehnoloogiatele. ADM Cloudtechi klientide seas on Hewlett-Packard, Bosch, Siemens, Amnesty International, G4S, Coop, Swedbank, Amserv, SK ID Solutions ja mitmed riigiasutused.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755