Autor: Indrek Kald • 13. märts 2020

Ivo Suursoo: e-riigi teenustesse on pandud palju raha. Kasutame nüüd neid võimalusi!

"Esmaspäevast lähevad paljud IT-ettevõtted üle kaugtööle ning soovitame kõigil, kellel see vähegi võimalik on, sama teha," ütleb infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni liidu (ITL) asepresident Ivo Suursoo.
Infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni liidu (ITL) asepresident Ivo Suursoo.
Foto: Meeli Küttim

Riigis väljakuulutatud eriolukorra ajal kutsub info- ja kommunikatsioonitehnoloogiasektor kõiki üles kasutama side- ja IT-vahendeid kaugtöö korraldamiseks. "Meie riigi e-teenuste levikusse ja ühiskonna digioskuste arendamisse on tehtud mahukaid investeeringuid. Kasutame nüüd neid võimalusi," märkis Suursoo.

"Koroonaviiruse levikust tingitud olukorra tõttu tuleb olla meil kõigil vastutustundlikud ning pigem ettevaatlikumad," lisas Suursoo, kelle juhitava ettevõtte Columbus Eesti AS kontoris kliente paari nädala jooksul samuti vastu ei võeta, kogu suhtlus toimub e-kanaleis. Ühtlasi on Columbus Eesti edasi lükanud kõik koolitused, välisreisid ja muud kogunemised.

ITLi juhi sõnul on kaugtöö miski, mille väärtusest ja võimalikkusest saab ettevõte ja töötaja aru alles siis, kui tekib tõeline vajadus. "Arusaadavalt on palju ettevõtteid, kus kaugtöö ei ole mõeldav, kuid kindlasti on palju ka neid, kes seda teha saaksid, aga pole seni proovinud. Positiivse efektina kogen sageli, et kaugtöö vormis tehtud koosolekud on lühemad, kui silmast silma arutelud ning lisaks jääb ära transpordiaeg," märkis Ivo Suursoo.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052