Autor: Indrek Kald • 16. märts 2020

Telia andmesidemahu kasvust: kasutage mobiilset internetti vastutustundlikult!

Telia võrgustatistika näitab, et eriolukorra mõjul on mobiilse andmeside kasutamine kerkinud tavapärasega võrreldes kuni 20%, mistõttu soovitab ettevõte seada klientidel prioriteete ning mitte võrku üleliia koormata.
Telia Eesti tehnoloogiajuht Andre Visse.
Foto: Raul Mee

Telia Eesti tehnoloogiajuhi Andre Visse kinnitusel on viimastel päevadel silma hakanud mobiilse andmeside mahu kasv just päevastel tundidel, samuti on tavapärasest kõrgem õhtune kasutusaktiivsus.

"Mobiilse andmeside osas sai näiteks läinud nädalalõpul purustatud ka seni kehtinud päevane mahurekord, mis pärines 1. jaanuarist," sõnas ta. Mobiilse kõneside mahud on aga näidanud veelgi suuremat hüpet, kasvades ca 30%.

Visse lisas, et kuigi Telia mobiilivõrgu kvaliteedinäitajad on ka kasvanud mahtude juures kõrgel tasemel, tasub arvestada, et mobiilse andmeside näol on tegu jagatud ressursiga, mida tuleb eriti just kriisisituatsioonis kasutada vastutustundlikult.

"Oleme täna olukorras, kus tuhanded inimesed töötavad kodukontoris ning tuhanded lapsed on suunatud e-õppele, mistõttu on koormused sidevõrkudele kasvamas," sõnas Telia tehnoloogiajuht.

"Seega kui teie koduni ulatub kaabliühendus, soovitame kodus viibides kasutada interneti tarbimiseks kaabli- ja WiFi-ühendust. Kui aga asute piirkonnas, kuhu kaablivõrk ei ulatu, siis palume eriti päevasel ajal kasutada mobiilset internetti vastutustundlikult ning prioritiseerida tööks ja koduõppeks vajalikke tegevusi," märkis Andre Visse.

Paljud Telia koduinterneti kliendid, kel võrk seda võimaldab, saavad tema sõnul ühe kuu jooksul proovida suurema kiirusega internetti praeguse paketi hinnaga. Eeskätt puudutab see väiksemate kiirustega pakettide kasutajaid.

Samuti valmistatakse Telia poolt ette täiendavat 4G välisruuterite ja antennide pakkumist nende piirkondade klientidele, kes sõltuvalt suuresti vaid mobiilsest internetist. Nimetatud lisaseadmed aitavad parandada ka suurenenud kasutusmahtude juures mobiilse andmeside kvaliteeti.

Lisaks jätkab Telia nii sel kui järgnevatel nädalatel täiendavate mahtude lisamist oma 4G mobiilivõrku. Näiteks sel nädalal toimuvad mahtude suurendamised Ilmatsalus, Viimsis, Viljandis, Taeblas, Pärnumaal Uulus, Ahastes ja Alustes, Raplamaal Kaius, Ida-Virumaal Maidlas. Lisaks veel Viljandimaal Lilli külas ja Lehtmetsa-Jäneda piirkonnas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755