Autor: Indrek Kald • 17. märts 2020

TransferWise alustas koostööd Hiina makselahenduste pakkuja Alipayga

Tehnoloogiaettevõte TransferWise ning Hiina makseplatvorm Alipay alustasid täna koostööd, et pakkuda kasutajaile rahvusvahelisi rahaülekandeid Hiinasse.
TransferWise´i kaasasutaja Taavet Hinrikus.
Foto: Andras Kralla

Lahenduse turuletoomisega saavad TransferWise´i enam kui seitse miljonit klienti välkmaksena (alla 20 sekundi) saata Alipay kasutajaile 17 eri valuutast Hiina jüaane. Raha kantakse saaja Alipay profiiliga lingitud pangakontole.

Alipayl - mida omab ja haldab Ant Financial Services Group - ja tema kohalikel e-rahakoti partneritel on üle maailma kokku 1,2 miljardit kasutajat.

Migration Data Portali aruande kohaselt on Hiina üks peamisi rahaülekandeid saavaid riike maailmas. Sealt pärit, kuid välismaal elavad inimesed saatsid eelmisel aastal koduriiki 54 miljardit naela (60 mld eurot).

TransferWise´i kaasasutaja ja tegevjuhi Kristo Käärmanni sõnul on partnerlus Alipayga olnud üks nõutumaid funktsioone alates Aasiasse laienemisest. "Alipay on peamine makseviis enam kui miljardile Hiinas elavale inimesele ja meil on äärmiselt hea meel tuua kiired rahvusvahelised ülekanded nende kasutajateni," lisas ta.

Alipay ülemaailmsete rahaülekannete osakonna juht Ma Zhiguo tõdes, et ootab TransferWise´iga töötamist. "Otsime pidevalt uusi võimalusi oma tehnoloogiliste lahenduste rakendamiseks, et tuua kaasavad finantsteenused üha rohkemate inimesteni," märkis ta pressiteates.

2011 Taavet Hinrikuse ja Kristo Käärmanni loodud TransferWise´il on üle seitsme miljoni kliendi, kes teevad kuus üle nelja miljardi naela (4,4 mld eurot) väärtuses tehinguid.

TransferWise on kaasanud 689 miljonit dollarit (626 mln eurot) investoritelt nagu Lead Edge, Lone Pine, Vitruvian, IVP, Merian Global Investors, Andreessen Horowitz, Richard Branson, Valar Ventures ja Max Levchin.

TransferWise'i 14 kontoris üle maailma tegutseb 2000 töötajat.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474