Autor: Indrek Kald • 17. märts 2020

Veriff tõi turule masinõppel põhineva lahenduse

Isikusamasuse tuvastamisega tegelev idufirma Veriff tõi turule assisteeritud pildistamise lahenduse, mis kasutab masinõpet.
Uudne lahendus annab lõppkasutajatele tuvastamise käigus reaalajas tagasisidet ja juhiseid.
Foto: Veriff

Toote eesmärk on parandada verifitseerimiste läbimise määra ja kiirendada isikusamasuse tuvastuse protsessi. Uudne lahendus annab lõppkasutajatele tuvastamise käigus reaalajas tagasisidet ja juhiseid.

Veriffi kaasasutaja Janer Gorohhovi sõnul nägid nad pärast miljonite verifitseerimiste analüüsimist, et inimesed teevad isikusamasuse tuvastamisel läbivalt sarnaseid eksimusi.

"Igasugune ootamine tähendab meie klientide jaoks nii ajalist kui rahalist kulu. Seetõttu lõime lahenduse, mis annab lõppkasutajatele reaalajas vajalikku tagasisidet ja aitab ausatel inimestel läbida edukalt isikutuvastuse, et nad saaksid hakata soovitud teenust tarbima," sõnas ta.

"Assisteeritud pildistamise lahendus on juba mõnda aega olnud osa meie täisteenusest, aga kuna tulemused on olnud edukad, siis leidsime, et kohandades selle eraldiseisvaks tooteks, võib see osutuda vajalikuks tööriistaks paljudele ettevõtetele," lisas ta pressiteates.

Veriffi tehnoloogia kasutab masinõpet, et eelvalideerida kasutajate pildid. Vajadusel lähevad need täiendavasse kontrolli. Veriff tuvastab vead, mis muudavad foto sobimatuks ja annab kasutajatele juhised, mida on vajalik parandada. Hägusus, hämarus, varjatud nägu või kahjustada saanud dokument on kõigest mõned näited tavapärastest vigadest, mida tuvastatakse.

Lahendus sobib nii finantsteenuste pakkujatele, aga ka jagamismajanduse ja e-kaubandusega tegelevatele ettevõtetele. Lahendus on suurendanud esmaste kasutajate isikusamasuse tuvastamise määra, aidanud kaasa stabiilsele töövoole ja vähendanud ka verifitseerimisega seotud kulusid.

Veriff on globaalne isikusamasuse tuvastamisega tegelev idufirma, mis kaitseb nii ettevõtteid kui nende kliente identiteedipettuste ja -varguste eest. Isikusamasust tuvastatakse automaatselt tehisintellekti abil, analüüsides tuhandeid tehnoloogilisi ja käitumuslikke näitajaid. Veriff suudab tuvastada rohkem kui 7000 dokumenditüüpi enam kui 190 riigist.

2015. aastal Kaarel Kotkase poolt asutatud Veriffi kliendid tegutsevad finants-, jagamismajanduse ja e-kaubanduse valdkonnas Berliinis, Londonis, New Yorgis, San Franciscos, Viinis ja mujal. Veriffi Tallinna, Tartu ja New Yorgi kontorites töötab 300 inimest.

Veriff on USAs San Franciscos asuva idufirmade kiirendi Y Combinator vilistlane ning on tänaseks kaasanud 7,35 miljoni euro ulatuses investeeringuid. Ettevõttesse on investeerinud Mosaic Ventures, Y Combinator, SV Angel, ACE & Company, LIFT99, Superangel, Taavet Hinrikus, Ashton Kutcher, Paul Buchheit, Elad Gil, Sten Tamkivi, Jaan Tallinn, Ragnar Sass, Gustaf Alstromer, Anu Harihara, Andrew Prozes jt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755