Autor: Indrek Kald • 19. märts 2020

Eesti IT-firma pani koroonaviiruse leviku kaardile

Eesti IT-firma AlphaGIS OÜ lõi koroonaviiruse teemal info jagamiseks interaktiivse veebikeskkonna ja kaardirakenduse, mis näitab levikut piirkonniti.
Koroonaviiruse haiguse COVID-19 Eesti infot saab jälgida interaktiivsel kaardil.
Foto: AlphaGIS

Koroonaviiruse haigusest tingitud kriisiolukorra tõttu on inimestel suurenenud infovajadus reaalajas andmete järele, ütles ettevõtte müügi- ja turundusjuht Maiu Väli.

Maailma terviseorganisatsiooni WHO ja USA Johns Hopkinsi ülikooli poolt loodud ArcGIS Online interaktiivsetel kaartidel on nähtaval andmed koroonaviiruse leviku kohta maailmas, kuid seal puudub täpsem kohalik info, mis on vajalik just Eestis elavatele inimestele või neile, kes üritavad välismaalt tagasi kodumaale naasta, selgitas ta.

"Hetkeolukorra jälgimiseks Eestis oleme loonud kaardirakenduse, mis kasutab maailma juhtiva geoinfo tehnoloogia korporatsiooni Esri pilvepõhist keskkonda ArcGIS Online ja tänu sellele on nüüd veebis võimalik näha nakatunute arvu Eesti erinevates maakondades reaalajas," lisas Maiu Väli.

Koroonaviiruse haiguse COVID-19 Eesti infot saab interaktiivsel kaardil jälgida SIIT. Ühtlasi on Esri ametlik esindaja Eestis AlphaGIS loonud eraldi veebilehe, kuhu on koondanud kõik olulisemad ametkonnad, kelle teadetest ning tegevustest on viiruse leviku ajal abi. COVID-19 veebiportaal on leitav SIIT. Seal asub ka muid koroonaviiuse teemalisi kaardirakendusi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755