Autor: Indrek Kald • 24. märts 2020

ITL nimetas mulluseks aasta teoks Cleveroni akadeemia loomise

Infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni liit ITL nimetas täna sektori mulluseks aasta teoks Viljandisse loodud Cleveroni akadeemia, mis pakub praktilise suunaga õpet robootikatarkvara arendamise erialal.
Mullu novembris sai Arno Kütt aasta töösturi tiitli.
Foto: Raul Mee

Täpsemalt said tiitli Arno Kütt Cleveron ASist ja Mait Rungi ettevõtluskõrgkoolist Mainor, kelle ühistöös akadeemia sündis.

ITLi juhatuse liikme Ivo Lasni sõnul on Cleveroni akadeemia suurepärane näide koostööst ettevõtte ja kooli vahel, mida võib eeskujuks seada ka kõigile teistele ettevõtetele, kellel puudus spetsiifilise kompetentsiga töötajatest.

"Ei ole vaja ise kõike teada ja teha, vaid tuleb leida koostööpartner, kellel on oskused ja kogemused hariduse valdkonnas. Tunnustame Cleveroni ja Mainori kõrgkooli julge ettevõtmise eest ning me usume, et selline koostöömudel innustab ka teisi ettevõtteid töötama koos erinevate kutse- ja kõrgkoolidega," märkis ta.

Arno Kütt: tudengite motivatsioon on väga kõrge

Cleveron kaasasutaja ning juhi Arno Küti sõnul on nad aasta jooksul saanud kinnitust, et akadeemia õppeprogrammi loomine just sellisel kujul, nagu see praegu toimib, oli väga õige otsus.

"Tudengite motivatsioon on väga kõrge, kuna neil on väljakutseid. Nad ei ole seatud raamistikku ja neile ei anta lahendusi, vaid nad peavad probleemidele ise lahendused välja töötama. See innustab," selgitas ta.

Näiteks pääsesid kolm akadeemia tudengit teadust propageerivas telesaates Rakett 69 kolmekümne parema hulka ja kaks neist ka saatesse.

Arvestades seda, et kõrgharidus on Eestis tasuta, peaks riik Arno Küti sõnul rohkem toetama eri mudelitel põhinevat õpet. "Riik peaks tasuma õppe eest ka siis, kui tudeng soovib eriala omandada erakõrgkoolis, rahastus ei tohiks piirduda ainult avalik-õiguslike kõrgkoolidega," sõnas ta.

Akadeemia tõi Eesti haridusellu uue suuna

Tehnoloogiaettevõtte Cleveron ja ettevõtluskõrgkooli Mainor koostööprojektina loodud Cleveroni akadeemia õppeprogramm pakub kolmeaastast integreeritud praktilist rakenduskõrgharidusõpet robootikatarkvara arendamise erialal. Tudengeid õpetavad Mainori õppejõud, erialaeksperdid ja Cleveroni spetsialistid.

Viljandis asuv akadeemia märgib Eesti kõrghariduses uudset töökohapõhist õpet, kus õpitavat teooriat on koheselt võimalik praktikas õpipoisina meistri käe all praktiseerida. Järgmine planeeritud vastuvõtt Cleveroni akadeemiasse on sügisel 2021.

ITLi kolm aastaauhinda.
Foto: ITL

IT-ettevõtteid esindav infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni liit (ITL) kuulutas täna välja 2019. aasta tegude ja mõtete põhjal sektori aasta teo, tegija ja läbimurdja. Ettepanekud on esitanud liikmed ise ning lõpliku otsuse, keda esile tõsta, tegi ITLi juhatus. Sektori auhinnad anti juba 22. korda.

ITLi poolt valiti aasta tegijaks TalTechi targa linna projektile Eesti suurima teadustoetuse (32 mln eurot) toonud Ralf-Martin Soe, aasta läbimurdjaks nimetati Eesti esimese avaliku proaktiivse automatiseeritud e-teenuse loonud sotsiaalkindlustusamet.

23. märtsil sai IT-ettevõtteid esindav infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni liit (ITL) 20aastaseks, sest just siis aastal 2000 ühinesid Eesti arvutifirmade assotsiatsioon ja telekommunikatsiooniettevõtete liit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755