Autor: Indrek Kald • 26. märts 2020

Eesti idufirma hakkas vahendama ruume individuaalse kaugtöö tegemiseks

Kinnisvara omanikke ja teisi ettevõtteid kutsus MySpotit üles oma tühjalt seisvaid ruume keskkonda juurde lisama (foto on illustratiivne).
Foto: Meeli Küttim
Eesti iduettevõte MySpotit tuli välja uue teenusega, lisades oma platvormile individuaalse kaugtöö tegemiseks mõeldud ning sotsiaalset distantseerumist võimaldavad ruumid.

MySpotiti ühe asutaja Hardi Kinnase sõnul on koroonaviiruse levikust tingitud kriis tekitanud nõudluse individuaalset töötegemist võimaldavate ruumide järele. "Inimesed võtavad tõsiselt terviseameti soovitusi sotsiaalseks distantseerumiseks, kuid ettevõtted võitlevad ellujäämise nimel ja peavad leidma uusi loovaid viise töö jätkamiseks. Näiteks väikeste lastega peredel võib olla väga keeruline teha kodus keskendumist vajavat tööd," lisas ta.

"Vajatakse ruumi, mis soodustab vaikset keskendumist, kuid võimaldab samal ajal teistest inimestest eralduda ja jääda terveks," iseloomustas Kinnas klientide soove.

Tema sõnul järgib MySpotit tähelepanelikult COVID-19 viirusega seotud ohutusnõudeid. "Individuaalsete kaugtöökohtade valikus on avarad, hea ventilatsiooni ja internetiühendusega ning igakordselt põhjalikult desifintseeritud ruumid," kinnitas ta.

Uus äriidee leevendab ka turistide põuda

Kinnisvara omanikke ja teisi ettevõtteid kutsus ta üles oma tühjalt seisvaid ruume MySpotiti keskkonda juurde lisama. "Soovime oma panuse anda, et inimesed oleks oma töös efektiivsed ja et ruumid, mis turistidest tühjaks jäid, toodaksid omanikele jätkuvalt kasumit," märkis Kinnas.

"Kuna turismisektor on hetkel pausi peal, siis seisavad tühjalt hotellitoad, konverentsisaalid ja lühiajaliseks väljaüürimiseks ehitatud korterid. MySpotiti uus teenus viib kokku nõudluse individuaalset töötegemist võimaldavate ruumide järele ja pakkumise tühjalt seisvatele ruumidele," sõnas ta.

Ühtlasi on Hardi Kinnas enda sõnul veendunud, et kriisi kogemus muudab töötegemise viise jäädavalt. "Ettevõtted on juba muutunud kokkuhoidlikumaks ja efektiivsemaks. Kriis annab ühest küljest kindlustunde, et ka kaugtöö võib olla efektiivne ja suurte kontorite pidamine ei pruugi olla kõikide ettevõtete jaoks mõttekas. Osad keskendumist vajavad või loovad ülesanded saavad kiiremini lahendatud, kui inimesed ei tööta koos suures büroohoones," selgitas ta.

Pikaajaliselt kodus töötades raske efektiivsust hoida

"Samal ajal saadakse aru, et kodudes töötamine ei võimalda pikemaajaliselt vajalikke tulemusi saavutada ning ettevõtte efektiivsust hoida," sõnas Kinnas.

MySpotit kutsub ruumide omanikke mõtlema ja oma tühjalt seisvaid ruume kriitiliselt hindama, kas need sobivad kaugtöökohtadeks.

2018. aastal loodud koosolekuruumide platvormil MySpotit on üle 200 kliendi, sealhulgas Transferwise, Veriff, Bolt, Pipedrive, Helmes, Eesti Energia, Elisa ja Telia.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755