Autor: Indrek Kald • 27. märts 2020

Eesti tehnoloogiafirma muutis ärimaja kümne päevaga puutevabaks

Tehnoloogiaettevõte Ninja Solutions AS arendas Tallinnas Navigaatori ärimajas lahenduse, kus hoones töötavad inimesed saavad jalutada kontorisse ukselinke või liftinuppe puutumata, andes ustele ja liftile käsklusi nutitelefoni abil.
Tallinna Vanasadama lähistel paiknev Navigaatori ärihoone ehitati 2014.
Foto: Erakogu

Üürnikud saavad siseneda oma pinnale, kasutades nutitelefonide biomeetrilist isikutuvastust. Võrreldes uksekaartide kasutamisega on see suur samm edasi turvalisuse suunas, kinnitas Ninja Solutionsi juhatuse liige Madis Laas.

Tema sõnul kavandati Navigaatori ärimaja puutevabaks muutmist juba varasemalt, kuid Covid-19 viirusest tingitud epideemia andis tõuke kiirustamiseks. "Suudame muuta targa ärihoone puutevabaks kümne päevaga. See eeldab eelnevalt integreeritud ja sobivat riistvara ning väga konstruktiivsele koostööle orienteeritud kliendi olemasolu," selgitas Laas.

Lisaks eeldab see ka rentnike huvi uut lahendust kasutada ning rendipindadel töötavatelt inimestelt valmidust muuta harjumusi, kinnitas ta pressiteates ja lisas, et sel korral klappisid eeldused hästi.

Mullu septembris ütles Laas, et Ninja Solutionsis on uudse läbipääsusüsteemi kallal kolm aastat igapäevaselt tööd teinud 7-8-liikmeline tiim. "Oleme arendanud seda teenust põhjalikult ja kvaliteetselt," kinnitas ta ning lisas, et süsteemi arenduseks on kulunud umbes 1,5 miljonit eurot.

Ärihoone haldaja Direct Investi juhatuse liikme Fjodor Poljakovi sõnul saavad kontorihoone haldurid teha rohkem kui seni, et viia sotsiaalne distantseerumine maksimumini. Seepärast otsustati uut võimalust proovida.

"Meil puudub täna teadmine, kaua epideemia kestab. Nädalatega see ilmselt ei lõppe. Navigaatori majas töötab sadu inimesi, kes töötavad küll põhiliselt kodust, kuid aeg-ajalt peab mõni inimene ikkagi kontorist läbi astuma," rääkis ta.

Tallinna Vanasadama lähistel paiknev Navigaatori ärihoone ehitati 2014. aastal. Hoones asuvad Bentley müügisalong, Enzo restoran, reisiagentuuri CWT Tallinna kontor, hambakliinik Nordic, erakapitali investeeringute ettevõtted Capital Mill ning Direct Invest ja erinevad Creative Unioni ühenduse alla kuuluvad turundus-ja kommunikatsioonifirmad.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755