Autor: Indrek Kald • 14. aprill 2020

Eesti äpifirma: Tinderi asutajast IT-miljardär tahab meiega koostööd teha

Maailmas üle kolme miljoni kasutaja leidnud audiolõõgastusrakenduse looja Synctuitioni teatel on eriti suur edu saatnud neid Los Angeleses ning Eesti idufirmaga soovib koostööd teha ka Tinderi asutaja.
Kohtinguäpi Tinder asutaja, IT-miljardär Sean Rad.
Foto: AFP/Scanpix

Mindfulness ehk teadvelolekurakendused on Synctuitioni kinnitusel kogunud viimaste nädalatega miljoneid uusi kasutajaid. Nüüd soovivad Eesti tehnoloogiaiduga koostööd teha Tinderi asutaja Sean Rad ning talendimänedžer Scooter Braun, kes muuhulgas esindab Justin Bieberit, Ariana Grandet, Kanye Westi ja Demi Lovatot.

Synctuitioni kaasasutaja Allan Eesmaa hinnangul võib teadveloleku äppide populaarsuse kasv tuleneda sellest, et inimesed otsivad väljapääsu igapäevasest negatiivsest uudistevoost ja stressist, mida sotsiaalne distantseerumine ja majandussurutis tekitavad.

"Inimesed on mõnes mõttes lõksus oma kodudes, uppumas negatiivsesse infomürasse ning oma vaimse tasakaalu ja produktiivsuse säilitamiseks otsitaksegi abi tehnoloogiast," selgitas ta pressiteates.

Viimase kuu jooksul on Eestis arendatud audiolõõgastusrakenduse kasutajate hulk kasvanud pea 20 protsenti ning tänaseks on rakenduse alla laadinud rohkem kui kolm miljonit inimest. Mullu jaanuaris käivitatud Synctuitioni kasutajate hulk on konkureerivate äppide seas USAs allalaadimiste arvult neljandal kohal.

"Üks esimestest, kes meiega kontakti otsis, oli tuntud kohtinguäpi Tinder asutaja, IT-miljardär Sean Rad, kellele teadvelolek on lahutamatu osa igapäevarutiinist. Pärast kuuajalist Synctuitioni kasutamist võttiski ta meiega otse ühendust," kinnitas Eesmaa ja lisas, et kaalumisel on erinevad koostöövõimalused.

Synctuitionit hakati arendama üle kümne aasta tagasi, salvestades kaunites maailma paikades audiotaustasid, mille eesmärgiks on aidata inimestel lõõgastuda. Eesmaa sõnul on populaarsus Eestis ja välismaal arendajatele tunnustuseks, kuid põhifookuses on kasutajate vaimse tervise toetamine kõrgtehnoloogilise rakendusega.

"Lihtsalt öeldes julgustame inimesi eraldama kaks protsenti oma päevast, et hoolitseda oma vaimse tervise ja võimekuse eest. Synctuitioni teraapia on nagu spaapuhkus mõistusele - tõstab töövõimet, aitab keskenduda ning maandab ärevust ja stressi parandades," selgitas Allan Eesmaa.

Kokku pakub rakendus üle 13 000 salvestuse tuhandetes eksootilises kohades üle maailma. Helisalvestustes on kaasa teinud ka mitmed tuntud Eesti muusikud.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755