Autor: Indrek Kald • 16. aprill 2020

Eesti tarkvarafirma kaasas investoreilt üle kahe miljoni dollari

Eesti pilveteenuste ja veahaldusplatvorm Dashbird kaasas USA riskikaptalifondi Paladin Capital toel 2,1 miljoni dollarit, rahastamises osales ka Kristjan Rahu.
Dashbirdi asutajad Mikk Kirštein, Taavi Rehemägi ja Annika Helendi.
Foto: Dashbird

Lisaks osalesid investeeringus Passion Capital Suurbritanniast ja Icebreaker.vc Soomest, kellelt Dashbird kaasas kaks aastat tagasi 800 000 dollarit, kirjutas Äripäev.

Uut investeerigut plaanib ettevõte kasutada tootearenduseks ning rahvusvahelisele äri arendamiseks. Näiteks lisaks Tallinna peakontorile avas Dashbird hiljuti esimese väliskontori Londonis.

Dashbirdi tegevjuhi Taavi Rehemägi sõnul annavad serverivabade (serverless) pilveteenuste pakkujad - näiteks Amazon Web Services - klientidele konkurentsieelise, pakkudes komponente, mida taaskasutades saab tarkvaralahendusi ehitada kiiremini, odavamalt ning suuremal skaalal.

"Sellised süsteemid on aga keerulised ning nõuavad arendajatelt suuremat pingutust tõrgete tuvastamisel ning kvaliteedi tagamisel. Meie platvorm võimaldab organisatsioonidel tõsta oma teenuse kvaliteeti, turvalisust ning vähendada arendus- ning opereerimiskulusid," ütles ta.

Dashbirdi juhatusega liitunud Paladin Capitali aseesimehe Thomas Clute´i sõnul on riskikapitalifondil hea meel, et nad leidisid Eesti idu üles. "Meie investeering võimaldab Dashbirdil edasi arendada nii toodet kui ka äri üleüldiselt," lausus ta.

Dashbirdi asutasid 2017. aastal tarkvaraarendajad Taavi Rehemägi, Mikk Kirstein ja Annika Helendi. Tänaseks kasutab lahendust üle maailma enam kui 6000 programmeerijat. Suurimad turud Dashbirdi jaoks on USA ning Lääne-Euroopa, kus teenindatakse suuri ning keskmise suurusega ettevõtteid.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755