Autor: Indrek Kald • 16. aprill 2020

Neljakohalise eelarvega valminud Eesti arvutimäng ületas 300 000 mängija piiri

Augustis 2018 veebis müüki läinud Eesti arvutimängu Circle Empires on nüüdseks mänginud rohkem kui 300 000 inimest, teatas mängu arendamisega tegelev Luminous OÜ.
Circle Empires Rivalsit saab sellest nädalast osta maailma suurimast arvutimängude e-poest Steamist.
Foto: Luminous

Mäng sai alguse tasuta versioonist Gamejolti keskkonnas. Pooleteise aasta ja neljakohalise eelarvega viimistles väike meeskond selle täiustatud graafikat, heliefekte ja muusikat sisaldavaks lõppversiooniks.

Ettevõtte teatel on tänu müügi algusele järgnenud uuendustele, täiendustele ja tasulisele lisapaketile Steamis mängu kasutajate jooksvad hinnangud 95% positiivsed, ilmumisest alates 87%. See seletab ka tugevat müügitulemust maailma suurimas arvutimängude e-poes, kinnitas mängu kaasprodutsent Ahti Tamm. Mängu soovituslik hind veebis on €12.49.

Circle Empires on Tartus arendatud fantasy-stiilis ajaviitestrateegiamäng. Mängule on valminud järg Circle Empires Rivals, mida saab sellest nädalast Steamist osta. Järg lisab originaalile uusi ehitisi, üksuseid, bioome ja ka võrgupõhise mitmikmängu toe.

Lisaks eesti keelele saab mängu mängida 12 võõrkeeles, muuhulgas inglise, jaapani ja hiina keeles. Arendaja teatel on neile tehtud Hiinast ka koostööettepanek Circle Empires Rivalsi intensiivsemaks turundamiseks.

"Viimaste edulugude varal on rõõm tõdeda, et Eesti mängutööstust võetakse üha tõsisemalt ja mõnda väga edukasse mänguprojekti on rahastajad panustanud juba üle miljoni euro. Hetkeseisuga on see Eesti mänguarendusmaastikul kahjuks veel erandlik juhus," kommenteeris Ahti Tamm.

"Loodame, et tulevikus tuleb sääraseid projekte rohkem. Seniks aga soovime tõestada kõigile pisikestele alustavatele Eesti mängustuudiotele, et suure ülemaailmse publiku leidmiseks ei pea rahakott puuga seljas olema, vaid nutikalt arendades on võimalik hitti luua ka mõne kuupalga suuruse summaga," lisas ta.

Kaasprodutsent Ahti Tamm aitas mängule tuule tiibadesse koostöös peaarendaja Mihkel Trei ning produtsent Edvin Aedmaga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755