Autor: Indrek Kald • 20. aprill 2020

President nimetas uue IT-ministri ametisse

Vabariigi president nimetas täna pärastlõunal uueks väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministriks Raul Siemi, kes jätkab ootamatult ametist vabastatud Kaimar Karu tööd.
Uus minister Raul Siem ja president Kersti Kaljulaid.
Foto: Presidendi kantselei

President Kersti Kaljulaid nimetas täna peaminister Jüri Ratase ettepanekul ametisse väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri Raul Siemi.

Konservatiivse rahvaerakonna (EKRE) juht, siseminister Mart Helme kutsus eelmisel reedel tagasi partei poolt novembris IT-ministriks nimetatud Kaimar Karu. Ettevõtjatelt ja IKT-kogukonnalt sai ootamatu samm palju kriitikat, sest sisulises töös polnud EKRE juhil Kaimar Karule etteheiteid. Küll ei olnud Karu erakonna liige ega soovinud ka EKREsse astuda.

Samuti EKREsse kuuluv rahandusminister Martin Helme kritiseeris kolleeg Kaimar Karu, et ta ei viinud ellu erakonna poliitikat, vaid esindas "Ametnike Parteid".

Uus minister Raul Siem on Eesti ettevõtja, jurist ja poliitik. Ta on lõpetanud Paikuse politseikooli, riigikaitse akadeemia ja aastal 2002 Tartu Ülikooli õigusinstituudi.

Augustist 2016 on Siem konservatiivse rahvaerakonna liige. Mullu septembrist kuulub ta partei esindajana ka erakondade rahastamise järelevalve komisjoni. Eelmisel aastal sai Raul Siemist EKREt juhtiva siseminister Mart Helme nõunik.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474