Autor: Indrek Kald • 21. aprill 2020

Milrem arendab koos hollandlastega robottuletõrjet

Milrem Robotics ning Hollandi vahukustutussüsteemide tootja InnoVfoami loovad koostöös robottuletõrjujaid, mis on võimelised inimesi kriisiolukordades oluliselt abistama ja ka asendama.
Multiscope Rescue mehitamata sõiduki kandevõime on kuni 1200 kg.
Foto: Milrem Robotics

Uued lahendused hakkavad põhinema Milrem Roboticsi mehitamata roomiksõidukil Multiscope Rescue, kuhu integreeritakse erinevaid InnoVfoami kustutussüsteeme.

Nagu teisedki Milrem Robotics’i sõidukid, on ka robottuletõrjujad ohutult distantsilt kaugjuhitavad, kusjuures kustutusüsteeme ning sõidukit saab tänu erinevatele kaameratele juhtida eraldi, tagades nii liikumise ning kustutuse.

Vajadusel saab Multiscope Rescuele lisada ka sensoreid, näiteks gaasilekete avastamiseks ning autonoomsuspaketi, mis võimaldab muuseas iseseisvat liikumist päästealale.

"Lisaks arvukatele tulekahjudele linnades on igal aastal ka ulatuslikke metsa- ja maastikutulekahjusid, mis ohustavad keskkonda ning elanike ja tuletõrjujate elu. InnoVfoamiga arendatavad süsteemid aitavad leevendada tuletõrjujate ees seisvaid ohte ja võimaldavad tulekahjusid kiiremini ning efektiivsemalt ohjeldada," sõnas Milrem Roboticsi suuromanik ja juht Kuldar Väärsi.

Multiscope Rescue mehitamata sõiduki kandevõime on kuni 1200 kg ning sellele saab integreerida pumbasüsteemiga vee- ja vahupaake. InnoVfoami vahukustutussüsteemid väljastavad 2000 kuni 20 000 liitrit vahtu minutis.

Lisaks saab robottuletõrjuja kanda kümnete meetrite kaupa voolikuid, mille käsitsi laialilaotamine tähendaks tuletõrjujatele märkimisväärset energia- ja ajakulu. Ka on võimalik sõidukit varustada droonidega kustutusalast parema ülevaate tagamiseks. Maastiku- ning metsatulekahjude korral saab Multiscope Rescue päästepiirkonda toimetada helikopteriga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755