Autor: Indrek Kald • 23. aprill 2020

Viimsi korraldab esimese omavalitsusena enda häkatoni

Viimsi vald korraldab koostöös idufirmaga Guaana esimese kohaliku omavalitsusena Eestis arenguideede korjeks ning uuenduslike lahenduste leidmiseks digihäkatoni, mis algab homme.
Idufirma Guaana kaasasutaja Edgar Aronov on "Viimsi Häki" üks korraldajaid.
Foto: Guaana

"Viimsi Häkk" toob korraldajate teatel ühtsesse digiruumi kokku piirkonna ettevõtliku hingega tegijad. "See on suurepärane võimalus üheskoos redisainida ärimudeleid, mõelda uuenduslike ideede peale ja leida praktilisi lahendusi põletavatele murekohtadele, mis kõige enam Viimsi valla ettevõtjaid ja elanikke tänasel hetkel puudutavad," seisab vallavalitsuse pressiteates.

"Hetkeolukorda, kus inimestel on rohkem aega mõelda tulevikule, tuleb võimalikult efektiivselt ära kasutada ja selleks on digihäkatoni korraldamine ideaalne võimalus," sõnas Viimsi vallavanem Illar Lemetti.

Häkatoni eestvedaja, Viimsi valla arendusosakonna juhataja Mailis Alt soovib kokku viia tänased ja tulevased teenuse pakkujad ja tarbijad, et ühiselt leida võimalusi äri- ja elukeskkonna elavdamiseks.

"Digitaalruumis häkatoni ei ole varem omavalitsustes korraldatud ja soovime sellega inspireerida ka teisi valdu kaasama oma ettevõtjaid ja ettevõtlikke elanikke kriisi ajal kaasa mõtlema," ütles ta.

Guaana kaasasutaja Edgar Aronov meenutas, et ka e-residentsus sai alguses ühest ideekorjest Eesti valitsuse poolt. "Tänaseks on sellest saanud üks suurimaid Eesti edulugusid," lisas ta.

24. aprillist kuni 10. maini toimuval "Viimsi Häkil" on ülesanded püstitatud valdkondade kaupa: teenused, tehnoloogia, kultuur ja sport, tervishoid ja sotsiaal, turism ja muud valdkonnad.

Häkatonil tekkinud ideed jäävad ideeautorite ning loodud meeskondade hoolde edasiseks arendamiseks ja elluviimiseks. Viimsi vallavalitsus koos ettevõtlike valdkonnaekspertidega valib esitatud ideedest välja parimad, mis toetavad valla ettevõtluskeskkonna arendamist ja/või mis panustavad elanikkonna heaollu ja arengusse või mis pakuvad tuge valla valdkondlike arengukavade elluviimisel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755