Autor: Indrek Kald • 8. mai 2020

Osad IT-firmad koondavad, teised mitte. Kasvu ootavad mõlemad

Üks osa Eesti IT-sektori ettevõtetest on kriisi ajal palku vähendanud ja töötajaid koondanud, teine osa aga sellised meetmed välistanud. Langusest võita ja konkurentidest kiiremini kasvada soovivad mõlemad.
IKT-sektoris on varasemate aastate palgaralli üleöö pidurdunud, toimub palkade külmutamine ja suurem osa värbamisi on peatatud.
Foto: Pixabay

Näiteks Nortal on peatanud palgatõusud ning inimesi koondanud, palkade vähendamist ja töökoormuse kärpimist vältides. "Meie ärimudeli puhul solidaarselt töötajate palkade vähendamine palju ei aita, kui meil pole inimesele sisulist tööd nähtavas tulevikus pakkuda, sest mõni klient on projekti peatanud. Loomulikult on koondamine viimane meede ning valdavalt oleme leidnud inimestele uued väljakutsed," kinnitas Nortal Eesti juht Ats Albre.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755