Autor: Indrek Kald • 22. mai 2020

Eesti võib saada superarvutust pakkuva Euroopa keskuse asukohamaaks

Eesti kandideerib asukohamaaks valitsustevahelisele organisatsioonile, mis muuhulgas võimaldab liikmesriikidel kasutada oma superarvutusressursse.
Euroopa keskpika ilmaennustuse keskuse superavutuskeskus.
Foto: Andrew Brookes

Keskkonnaminister Rene Koka sõnul mõjutaks keskus heas suunas ka Eesti ettevõtete tegevust ja tööjõuturgu. "Keskusesse koonduks kuni 250 kõrgetasemelist spetsialisti ning see avaks Eesti teadlastele uusi koostöövõimalusi," kommenteeris ta kosmoseandmete ja muu seirega tegeleva organisatsiooni loomist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052