Autor: Indrek Kald • 24. juuli 2020

Eesti tudengid ehitavad koos IT-ettevõtjatega päikeseenergial töötavat autot. Hetkel kogutakse toetusraha

Eesti tudengid koos inseneeria- ja tehnikavaldkonna mentoritega ehitavad päikeseenergial töötavat autot, et võtta Austraalias võistlusel mõõtu maailma tippülikoolidega.
Ligi 95 km/h kiirusel sõitev neljakohaline auto töötab 240vatise päikesepaneeli jõul.
Foto: Solaride

"Täna on päikeseauto mudel valmis arvutis, kuid selleks, et juba aasta pärast Austraaliasse rallile jõuda, peame võimalikult kiiresti alustama ka reaalse ehitusega, milleks vajame täiendavat ressurssi," sõnas projekti Solaride tegevjuht Kristel Leif.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474